Έρχεται ο Βεστερβέλε να μας...τονώσει το ηθικό - iefimerida.gr

Έρχεται ο Βεστερβέλε να μας...τονώσει το ηθικό

Έρχεται ο Βεστερβέλε να μας...τονώσει το ηθικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκοπό να ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης των δημοσιονομικών της, φτάνει στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβέλε, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη της τρόικα και λίγο πριν αρχίσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του Ελληνικού χρέους.

Με την καγκελάριο Μέρκελ να υπογραμμίζει ότι η επίλυση της ελληνικής κρίσης είναι πρωταρχικής σημασίας ο Γκίντο Βεστερβέλε ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του έλληνα ομολόγου του. Όμως η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν θεωρείται συμπτωματική ενόψει της έλευσης της Τρόικας στην Αθήνα αλλά και της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών θα συνατηθεί με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρος της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό εξωτερικών Σταύρο Δήμα.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τους αναμένεται να τεθούν και οι εξελίξεις στο ζήτημα του Ιράν και η επαναφορά της πρότασης για επιβολή εμπάργκο από την Εευρωπαϊκή Ένωση στις εισαγωγές πετρελαίου.

Τα ελληνικά προβλήματα θα αποτελέσουν και θέμα στην ατζέντα της καγκελάριου Μέρκελ σε μια σειρά ανεπίσημων συναντήσεων το προσεχές διάστημα που θα έχουν ως αντικείμενο την πορεία της ευρωζώνης. Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη στο Βερολίνο με τους πρωθυπουργούς της Αυστρίας, Πορτογαλίας και της Σουηδίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ