71 Κούρδους μαχητές εξόντωσε ο τουρκικός στρατός - iefimerida.gr

71 Κούρδους μαχητές εξόντωσε ο τουρκικός στρατός

Φωτογραφία: AP/Lefteris Pitarakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ανακοίνωση, ότι 71 Κούρδοι μαχητές είναι ο απολογισμός των νεκρών, έπειτα από επιχείρηση του τουρκικού στρατού στην Συρία, προέβη η Άγκυρα.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός σκότωσε 71 μαχητές της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), με το οποίο η Τουρκία βρίσκεται σε «πόλεμο» για περισσότερες από 3 δεκαετίες στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου ο στρατός της γείτονας χώρα να εξοντώσει τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που δραστηριοποιούνταν στα σύνορά της με τη Συρία.

Μάλιστα οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι θα προβούν ακόμα και σε επιχειρήσεις απέναντι στην πολιτοφυλακή του YPG, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, προκειμένου να διαφυλάξουν τα εδάφη τους.

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα ζητήσει να αποχωρήσει η πολιτοφυλακή από την περιοχή καθώς θεωρεί ότι οι μαχητές της συνδέονται με το PKK.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία PKK
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ