Γαλλία: Ο υποψήφιος πρόεδρος Ζαν-Λικ Μελανσόν δεν έχει δουλέψει ποτέ! - iefimerida.gr

Γαλλία: Ο υποψήφιος πρόεδρος Ζαν-Λικ Μελανσόν δεν έχει δουλέψει ποτέ!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσο πλησιάζει η ώρα της προεδρικής εκλογής στη Γαλλία, τα ΜΜΕ κοιτάζουν από πιο κοντά τα προσόντα και τις ικανότητες των υποψηφίων.

Το περιοδικό Paris Match εξέτασε εξονυχιστικά το βιογραφικό του νεοκομμουνιστή Ζαν-Λικ Μελανσόν, 66 ετών, υποψηφίου με το κίνημα «Ανυπότακτη Γαλλία».
Ο Μελανσόν γεννήθηκε το 1951 στο Μαρόκο, όταν ήταν ακόμη γαλλική αποικία. Οταν χώρισαν οι γονείς του, ο Μελανσόν ακολούθησε τη μητέρα του στη γαλλική επαρχία.

Γαλλία: Ο υποψήφιος πρόεδρος Ζαν-Λικ Μελανσόν δεν έχει δουλέψει ποτέ! | iefimerida.gr 0


Πήρε ένα μεσαίο πτυχίο Φιλοσοφίας, με μόνο τρία χρόνια σπουδών, στο επαρχιακό πανεπιστήμιο της γαλλικής πόλης Μπεζανσόν. Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα το 1978, ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου της μικρής γαλλικής πόλης Μασί. Το 1979 δημιουργεί ένα περιοδικό με τίτλο «Προς τα Αριστερά». Μεταξύ 1983 και 1995 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στο Μασί, ενώ από το 1998 ως το 2001 εκλέγεται αντιπεριφερειάρχης στην περιοχή Εσόν. Από το 1993 ως το 1995 είναι διευθυντής στο εβδομαδιαίο περιοδικό του Σοσιαλιστικού Kόμματος που ονομάζεται «Παρασκευή».

Εξελέγη γερουσιαστής με το Σοσιαλιστικό Kόμμα το 1986 στην περιοχή Εσόν, όπου πριν ήταν αντιπεριφερειάρχης. Εμεινε σοσιαλιστής γερουσιαστής ως το 2008, οπότε και έφυγε από το Σοσιαλιστικό Kόμμα. Μετακόμισε αμέσως στο Κομμουνιστικό Kόμμα και συνέχισε να εκλέγεται γερουσιαστής ως το 2010.

Το 2008 ιδρύει και το δικό του κόμμα «Ανυπότακτη Γαλλία» και συνεχίζει να είναι γερουσιαστής και υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας για την προεδρική εκλογή του Απριλίου 2017.

Σε μια βιογραφία που έγραψε για διάφορα πολιτικά πρόσωπα, ο Jean-Louis Beaucarnot διηγείται ότι ο Μελανσόν «δεν έχει κανένα χόμπι», αν και δηλώνει πως του αρέσει κάπως το περπάτημα, το διάβασμα, η ζωγραφική και το γράψιμο. Το 2012 ο Μελανσόν δήλωνε ότι θα του άρεσε κάποτε να γράψει ένα ερωτικό μυθιστόρημα.

Ο Μελανσόν είναι διαζευγμένος με ένα παιδί και ζει με την ηθοποιό και τηλεοπτική παραγωγό Saïda Jawad.

Γαλλία: Ο υποψήφιος πρόεδρος Ζαν-Λικ Μελανσόν δεν έχει δουλέψει ποτέ! | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Λικ Μελανσόν δουλέψει ποτέ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ