Ρέππας: Πρώτα η χώρα, μετά η κυβέρνηση, το κόμμα και τέλος τα πρόσωπα - iefimerida.gr

Ρέππας: Πρώτα η χώρα, μετά η κυβέρνηση, το κόμμα και τέλος τα πρόσωπα

Δημήτρης Ρέππας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις βασικές προτεραιότητες έθεσε στην εισήγησή του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Ρέππας. Όπως είπε θα πρέπει να είναι πρώτα η χώρα, μετά η κυβέρνηση, μετά το κόμμα και μετά τα πρόσωπα.

Παράλληλα επεσήμανε πως θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να υπερασπιστεί το έργου της διετίας «με αυτοκριτική στάση, με συναίσθηση της κρίσης που βιώνουν οι συμπολίτες μας». Ενώ τόνισε πως θα πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα του κόμματος «Είμαστε όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ σήμερα και θα είμαστε όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ αύριο». Τέλος αναφερόμενος στις διαδικασίες διαδοχής υποστήριξε πως πρέπει να είναι δημοκρατικές, ανοιχτές και καταστατικές. «Δεν είναι διευθετήσεις φεουδαρχών και οπλαρχηγών της πολιτικής. Όσον αφορά στο Κίνημά μας, είμαστε σε μια διάσταση με τον πυρήνα των πολιτικών αρχών και του προγραμματικού λόγου μας, όχι μόνο γι' αυτά που κάναμε ή δεν κάναμε, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε τη σχέση μας με την κοινωνία και ιδίως την εκλογική βάση μας».

Αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα που θα υπογράψει η χώρα, ο κ. Ρέππας είπε ότι αυτό δεν είναι πρόγραμμα γι' αυτήν την κυβέρνηση, αλλά πρόγραμμα της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Ρέππας εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι στην πρώτη γραμμή για την χώρα, την κυβέρνηση και τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπως και την πεποίθησή του ότι οι λύσεις για το παρόν και το μέλλον θα έρθουν και πάλι από το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν λείπει ο αρχηγός, λείπει το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Ρέππας, προσθέτοντας ότι αν και διαφωνεί με την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου θα την ψηφίσει για να δείξει ότι αυτήν την ώρα και με κάθε τρόπο έχουμε χρέος να παραμείνουμε σε κοινή γραμμή πλεύσης. Γιατί θέλω και η επόμενη ημέρα να είναι ημέρα ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ