Ο Τουσκ απαντά στην Πολωνία: Πρόσεχε τις γέφυρες που καις, δεν θα μπορείς να γυρίσεις - iefimerida.gr

Ο Τουσκ απαντά στην Πολωνία: Πρόσεχε τις γέφυρες που καις, δεν θα μπορείς να γυρίσεις

Φωτογραφία: AP Photo/Virginia Mayo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηχηρή απάντηση απέναντι στην πατρίδα του, την Πολωνία, η οποία εξέφρασε λυσσώδεις αντιδράσεις για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έστειλε ο Ντόναλντ Τουσκ.

«Πρόσεχε τις γέφυρες που καις γιατί όταν περάσεις δεν θα μπορείς να γυρίσεις», συμβούλευσε την πολωνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οπως τόνισε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του θέλει «συνεργαστεί με όλα τα κράτη-μέλη, χωρίς εξαίρεση» και πως θα κάνει «τα πάντα για προστατέψει την πολωνική κυβέρνηση από πολιτική απομόνωση».

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την πλευρά του χαιρέτισε την επανεκλογή του προέδρου Τουσκ, δηλώνοντας «ευτυχής» που θα παραμείνει στη θέση του.

Μετά την επανεκλογή Τουσκ, ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Βαρσοβία εξετάζει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει το ανακοινωθέν της Συνόδου. «Η Πολωνία αντιτίθεται στο εξής στα συμπεράσματα της συνόδου», είπε η μία από αυτές τις πηγές. Η κίνηση αυτή, ωστόσο, δεν ανατρέπει την εκλογή του Ντόναλντ Τουσκ.

Πολωνός ΥΠΕΞ: Η ΕΕ είναι υπό τις διαταγές του Βερολίνου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, δηλώνοντας ότι η επανεκλογή του Πολωνού Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για δεύτερη θητεία, στην οποία αντιτασσόταν η Βαρσοβία, είναι ένδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτελεί τις «διαταγές του Βερολίνου».

Ο Βίτολντ Βαστσικόφσκι είπε χαρακτηριστικά: «Ο τρόπος με τον οποίο αυτό έγινε πραγματικότητα μας δείχνει διεξοδικά πού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και πού πάει. Ξέρουμε τώρα ότι αυτή είναι μια ΕΕ υπό τις διαταγές του Βερολίνου», ερωτηθείς για τον διορισμό του Τουσκ με τις ψήφους των άλλων 27 χωρών μελών από τον ιστότοπο wpolityce.pl της πολωνικής δεξιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τουσκ επανεκλογή Πολωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ