Τέξας: Θανατική ποινή με ένεση σε δολοφόνο - iefimerida.gr

Τέξας: Θανατική ποινή με ένεση σε δολοφόνο

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Roland Ruiz καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε μέσω θανατηφόρας ένεσης για τον φόνο της Theresa Rodriguez, που διέπραξε το 1992 στην περιοχή του Σαν Αντόνιο.

Ο εν λόγω εγκληματίας δέχτηκε την αμοιβή 2,000 δολαρίων από τον σύζυγο και τον κουνιάδο του θύματος, οι οποίοι επιθυμούσαν να λάβουν την αποζημίωση 400,000 δολαρίων που τους διασφάλιζαν τα ασφαλιστήρια ζωής.

Η εκτέλεση του ήταν η 541η που λαμβάνει χώρα στο Τέξας, αριθμός που ξεπερνάει κάθε άλλη πολιτεία της Αμερικής από τότε που το ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών εγκαθίδρυσε ξανά την θανατική ποινή το 1976.

Στην τελική του απολογία ο Ruiz δήλωσε μετανιωμένος για το έγκλημα του: «Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο έχω μετανοήσει για τον πόνο που προκάλεσα σε εσένα και στην οικογένεια σου. Ελπίζω η μεταμέλεια μου να φέρει ειρήνη και συγχώρεση», μετέφεραν οι υπάλληλοι της φυλακής.

Τέξας: Θανατική ποινή με ένεση σε δολοφόνο | iefimerida.gr 0

Οι δικηγόροι του Ruiz ζήτησαν από το δικαστήριο να σταματήσει η εκτέλεση, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης τους είχε μέχρι τότε δεχτεί ανεπαρκείς νομικές υπηρεσίες, καθώς και γιατί όντας σε πλήρη απομόνωση για 25 συναπτά έτη είχε ήδη βιώσει μια σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία.

Ο Stephen Breyer πρότεινε να διακοπεί η εκτέλεση και εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο Ruiz πέρασε πάνω από 20 έτη σε απομόνωση. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η υπόθεση του θα μπορούσε να τεθεί υπό συνταγματικό έλεγχο προκειμένου να πάρει παράταση η απομόνωση του.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς του Τέξας θεώρησαν πως η έκκληση αυτή στερούταν αξίας καθώς ο Ruiz είχε αποτύχει να δείξει σημάδια για τα οποία οι αρμόδιοι θα μπορούσαν να αναθεωρήσουν την απόφαση τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο αδέρφια που σχεδίασαν τον φόνο της Theresa Rodriguez, εν ονόματι Michael και Mark Rodriguez, έχουν καταδικαστεί και αυτοί σε ισόβια φυλάκιση.

Με αφορμή την θανατική εκτέλεση, ο πατέρας του θύματος δήλωσε στο San Antonio Express-News πως τίποτα δεν θα φέρει ανακούφιση στην οικογένεια του. «Δεν θα υπάρξει ποτέ ανάπαυση του τραύματος» είπε ο πονεμένος πατέρας της Theresa, Eddie Sanchez .


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Roland Ruis θανατική ποινή Τέξας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ