Ισλανδία: η πρώτη χώρα του κόσμου όπου οι γυναίκες θα αμείβονται ίσα με τους άνδρες βάσει νόμου - iefimerida.gr

Ισλανδία: η πρώτη χώρα του κόσμου όπου οι γυναίκες θα αμείβονται ίσα με τους άνδρες βάσει νόμου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας η Ισλανδία έγινε η πρώτη χώρα του πλανήτη που νομοθέτησε ίσες αμοιβές για άνδρες και γυναίκες.

Επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 25 άτομα θα πρέπει να αποδεικνύουν στο μέλλον ότι πληρώνουν το ίδιο τους υπαλλήλους τους ανεξάρτητα απ’ το φύλο τους.

Στόχος είναι μέχρι το 2022 το αργότερα να έχει εξαλειφθεί το λεγόμενο “Gender Pay Gap”, δηλαδή το χάσμα στους μισθούς μεταξύ ανδρών και γυναικών.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι ριζοσπαστικό προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο ισλανδός υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Θόρσταϊν Βίνγκλουντσον ανακοινώνοντας το νέο νόμο.

#BreakingNEWS: In world first ICELAND will require employers to prove equal pay. https://t.co/eZxd7B2vXz #InternationalWomensDay pic.twitter.com/CNVPRzGMFO

Σε θέματα δικαιοσύνης και ευνομίας η Ισλανδία συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο προοδευμένων χωρών της υφηλίου. Στην Έκθεση Ισότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ η Ισλανδία βρίσκεται για όγδοη συνεχή χρονιά στην παγκόσμια κορυφή. Μέχρι τώρα οι γυναίκες αμείβονταν κατά μέσο όρο κατά 14-19% λιγότερο απ’ τους άνδρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ