Costa Concordia: Το πλοίο που έγινε ο Τιτανικός της εποχής μας - iefimerida.gr

Costa Concordia: Το πλοίο που έγινε ο Τιτανικός της εποχής μας

Costa Concordia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται πως η ημερομηνία Παρασκευή και 13 στάθηκε πράγματι μοιραία για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που εξελίχθηκε σε «σύγχρονο Τιτανικό» όταν προσάραξε στα ανοικτά της Τοσκάνης στο νησί Giglio.

Οι αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να προσδιορίσουν τον πραγματικό αριθμό των θανάτων στο περιστατικό. Επί του παρόντος, φαίνεται ότι περίπου 70 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Οι επιβάτες έζησαν στιγμές αντίστοιχες με αυτές που εκτυλίχθηκαν στον Τιτανικό καθώς ορισμένα μέλη του πληρώματος όχι μόνο δε βοήθησαν τους επιβάτες, αλλά έχασαν την ψυχραιμία τους προκαλώντας τον απόλυτο πανικό. Σύμφωνα με τους επιβάτες, το πλήρωμα δεν κατάφερε να δώσει οδηγίες για το πώς θα εκκενωθεί το πλοίο. Επιπλέον, ακόμα κι όταν έγινε σαφές πως το πλοίο βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το πλήρωμα καθυστέρησε να ενεργοποιήσει τις σωσίβιες λέμβους με αποτέλεσμα ο κόσμος να στοιβαχθεί όπως όπως στις βάρκες που δεν άντεχαν το βάρος.

Ιστορίες τρόμου και απόγνωσης έλαβαν χώρα στο ταξίδι που εξελίχθηκε σε μοντέρνο Τιτανικό. Κάποιοι από τους επιζώντες κατέθεσαν στις Αρχές ότι έζησαν, με πιο ανατριχιαστική ιστορία εκείνη ενός ζευγαριού από την Αργεντινή που παρέδωσε το τρίχρονο μωρό του σε μια δασκάλα από το Λος Άντζελες προκειμένου να σωθεί:

«Μου έδωσαν το μωρό στα χέρια για να το σώσω αλλά καθώς κατεβαίναμε με έσπρωχναν τόσο που φοβήθηκα πως θα μου πέσει. Αποφάσισα να δώσω το μωρό πίσω στους γονείς για να είναι όλη η οικογένεια μαζί. Δεν γνωρίζω που βρίσκονται, ελπίζω μόνο να είναι ζωντανοί» δήλωσε με δάκρυα η επιζώσα επιβάτης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένα μέλη του πληρώματος έχουν ήδη μιλήσει, και δήλωσαν ότι το πλοίο ήταν «πολύ κοντά στην ακτή».

Ο Ιταλός κυβερνήτης πρόσθεσε ότι «ουδείς μπορούσε να προβλέψει το τραγικό αυτό συμβάν, ούτε και το ότι το πλοίο θα έγερνε τόσο γρήγορα προς την δεξιά του πλευρά».

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία ο κυβερνήτης, την ώρα της σύγκρουσης με τον ύφαλο, βρισκόταν μπροστά στο πηδάλιο. Επιβάτες, όμως, που μίλησαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν ότι ήταν μέσα στην τραπεζαρία.

«Πρόκειται για μια τραγωδία που σοκάρει, είμαστε στο πλευρό των συγγενών και φίλων των θυμάτων» αναφέρει, σε ανακοινωθέν της η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρία Costa Crociere.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ