EURO 2024: Γερμανία και Τουρκία διεκδικούν τη διοργάνωση - iefimerida.gr

EURO 2024: Γερμανία και Τουρκία διεκδικούν τη διοργάνωση

Φωτογραφία: AP Photo/Thanassis Stavrakis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γερμανία και Τουρκία είναι οι μόνες χώρες που θέλουν να διοργανώσουν το EURO 2024, καθώς είναι οι μόνες που κατέθεσαν υποψηφιότητα, όπως γνωστοποίησε η UEFA.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία σημειώνει πως οι ομοσπονδίες των δύο χωρών ήταν οι μόνες που υπέβαλαν δήλωση ενδιαφέροντος πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 3ης Μαρτίου, επισημοποιώντας τις δηλώσεις τους

Δανία, Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία εξέτασαν το ενδεχόμενο συνυποψηφιότητας, χωρίς ωστόσο να προχωρούν στην επισημοποίησή της.

«Η UEFA είναι προσηλωμένη σε μια διαφανή διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων», ανέφερε ο Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, υποστηρίζοντας πως πρόκεται για δύο δυνατές υποψηφιότητες με την τελική επιλογή να είναι δύσκολη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ, ανέφερε ότι «με την τεράστια εμπειρία μας, την τρέχουσα υποδομή μας σε στάδια και τις βασικές συνθήκες στη Γερμανία, μπορούμε να διοργανώσουμε ένα οικονομικό, πρώτης κλάσης τουρνουά».

Ο επικεφαλής της τουρκικής ομοσπονδίας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η φορά θα είναι και η... φαρμακερή για τη χώρα του.

«Τα τελευταία χρόνια περίπου 32 νέα στάδια έχουν χτιστεί ή κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στη χώρα. Με αυτό το επίπεδο επένδυσης, η Τουρκία αποδεικνύει ότι είναι ένας από τους ηγέτες του κόσμου στη δέσμευσή της στις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EURO 2024 UEFA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ