Ο Chance the Rapper ανακοίνωσε δωρεά 1 εκατ.δολαρίων στα σχολεία του Σικάγο - iefimerida.gr

Ο Chance the Rapper ανακοίνωσε δωρεά 1 εκατ.δολαρίων στα σχολεία του Σικάγο

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γνωστός Αμερικάνος μουσικός Chance the Rapper αποφάσισε να βοηθήσει ο ίδιος το σύστημα εκπαίδευσης αφότου σχολίασε αρνητικά τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη του Ιλινόις όταν αυτός παρεμπόδισε την χρηματοδότηση 215 εκατομμυρίων δολαρίων προς το εκπαιδευτικό σύστημα του Σικάγο.

O Chance the Rapper ανακοίνωσε λοιπόν την δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων, με τα οποία σκοπεύει να ενισχύσει τα δημόσια σχολεία του Σικάγο. Η κίνηση του αυτή ώθησε την Μισέλ Ομπάμα να του πει «Είσαι παράδειγμα της δύναμης της τέχνης και της εκπαίδευσης».

Η δωρεά του προέκυψε λίγες μέρες μετά την συνάντηση του με τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη του Ιλινόις, Bruce Rauner, με τον οποίο συζήτησαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη μεγαλύτερη εκπαιδευτική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πόλη έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έλλειμμα στο εκπαιδευτικό της προϋπολογισμό αφού ο Rauner άσκησε βέτο σε ένα νομοσχέδιο που θα επέφερε 215 εκατομμύρια δολάρια στα δημόσια σχολεία του Σικάγο, καθώς επέμενε πως τα χρήματα αυτά θα ήταν πιο ωφέλιμο να χρησιμοποιηθούν σε μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Westcott δημοτικό σχολείο στην περιοχή West Chatham του Σικάγο, οπού και ο Chance μεγάλωσε, ο τραγουδιστής δήλωσε: «Ο κυβερνήτης δεν μου έδωσε παρά μόνο πολλές ασαφείς απαντήσεις»

Συνέχισε λέγοντας: «Οι συζητήσεις μας ήταν ανεπιτυχείς. Ο κυβερνήτης Rauner δεν είναι διατεθειμένος να δώσει στα παιδιά του Σικάγο μια ευκαιρία χωρίς επιφυλάξεις ή τελεσίγραφα»

Πρόσθεσε πως το βέτο που άσκησε ο κυβερνήτης έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να υποφέρουν και επέμεινε αναφέροντας: «Δεν επιτρέπεται τα παιδιά να γίνονται θύματα πολιτικών θέσεων και τοποθετήσεων»

O Chance συνέχισε λέγοντας πως οι συνέπειες του βέτο σχετικά με την χρηματοδότηση της εκπαίδευσης πιθανότατα να φέρουν πολλαπλές απολύσεις προσωπικού, μικραίνοντας την σχολική χρονιά κατά 13 ημέρες. «Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 380,000 παιδιά δεν θα βρίσκονται υπό την επιτήρηση ενηλίκων στις δραστηριότητες τους κατά τον μήνα του Ιουνίου και αυτό πιθανότατα να έχει αρνητικές συνέπειες».

Ο Chance είπε πως η δωρεά του έγινε δυνατή χάρη στην προπώληση εισιτηρίων της προσεχούς περιοδείας που θα κάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, και χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων που τον προωθούν σε όλη την χώρα. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως «αυτοί μπόρεσαν να συνασπιστούν ώστε να δωρίσουν τα χρήματα από τις πωλήσεις εισιτηρίων στα δημόσια σχολεία του Σικάγο».

Είπε ακόμη: «Το θέμα δεν έχει να κάνει με πολιτική αλλά ούτε και με πόζες. Όλοι ξέρουν καλά τι συμβαίνει στο Σικάγο. Είναι ένα ζήτημα που συζητιέται συνεχώς. Αλλά βρισκόμαστε σε ένα σημείο που απλά παρατείνουμε αυτήν την κουβέντα. Εγώ ως πολίτης, ως γονέας αλλά και ως θρέμμα των δημοσίων σχολείων του Σικάγο, ζητώ από εσάς να προσχωρήσετε και να παλέψετε μαζί μου, να οργανωθείτε με εμένα, να κινητοποιηθείτε με εμένα, για το καλό των παιδιών του Σικάγο. Αυτή είναι μόνο η αρχή».

Η Μισέλ Ομπάμα υποστήριξε δεόντως την κίνηση του καλλιτέχνη μέσω του Twitter:

Ο Chance the Rapper ανακοίνωσε δωρεά 1 εκατ.δολαρίων στα σχολεία του Σικάγο | iefimerida.gr 0

Την υπόσχεση που άφησε ο Chance ακολούθησε η ανακοίνωση του Rauner όπου και πρότεινε δύο λύσεις για να καλυφθεί το κενό των 215 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι εκπρόσωποι της πόλης αλλά και των δημοσίων σχολείων του Σικάγου αρνήθηκαν και τις δύο συμβιβαστικές μεθόδους που πρότεινε ο κυβερνήτης της πολιτείας. Η Emily Bittner, εκπρόσωπος των δημοσίων σχολείων του Σικάγο, είπε ότι το πλάνο ήταν «φυλετικά μεροληπτικό» αφού «ζητάει από τους μαθητές του Σικάγο να κάνουν περισσότερα για να πάρουν την ίδια χρηματοδότηση που έχουν δικαίωμα να λάβουν όλοι οι υπόλοιποι μαθητές στην πολιτεία του Ιλινόις».

Ή όπως το έθεσε ο Chance: « Ο κυβερνήτης Rauner δεν είναι διατεθειμένος να δώσει στα παιδιά του Σικάγο μια ευκαιρία χωρίς επιφυλάξεις ή τελεσίγραφα. Κυβερνήτη Rauner κάνε την δουλειά σου!»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ