Ενα ατρόμητο κοριτσάκι τοποθετήθηκε απέναντι από τον ταύρο της Wall Street [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενα ατρόμητο κοριτσάκι τοποθετήθηκε απέναντι από τον ταύρο της Wall Street [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το άγαλμα ενός μικρού κοριτσιού τοποθετήθηκε απέναντι στον μανιασμένο ταύρο που βρίσκεται στην Wall Street. Στόχος είναι να καταγγελθεί το γεγονός ότι οι γυναίκες με θέση στα διοικητικά συμβούλια των μεγάλων επιχειρήσεων είναι πολύ λίγες.


Πρόκειται για μια δυναμική κίνηση προκειμένου να υπογραμμιστεί η απουσία γυναικών από τις ισχυρές θέσεις. Το άγαλμα του μικρού κοριτσιού τοποθετήθηκε την Τρίτη, 7 Μαρτίου, παραμονή του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Ενα ατρόμητο κοριτσάκι τοποθετήθηκε απέναντι από τον ταύρο της Wall Street [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ενα ατρόμητο κοριτσάκι τοποθετήθηκε απέναντι από τον ταύρο της Wall Street [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Το χάλκινο άγαλμα τοποθετήθηκε στην καρδιά της Νέας Υόρκης από την επιχείρηση State Street Global Advisors, και ο επικεφαλής της δήλωσε σε ανακοίνωση:
«Νομίζουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να διευθύνει κάποιος είναι να υπάρχει ένα ισχυρό συμβούλιο, αποτελεσματικό και ανεξάρτητο. Κλειδί γι'αυτά είναι η διαφορετικότητα των ιδεών και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν επικεφαλής διαφόρων ειδικοτήτων, εμπειριών και γνώσεων. Σήμερα, καλούμε τις επιχειρήσεις να πάρουν σοβαρά μέτρα για να αυξήσουν την διαφορετικότητα των ειδών στα διοικητικά τους συμβούλια και δημοσιεύουμε έναν σαφή οδηγό για να τους βοηθήσουμε στη δράση τους».

Ενα ατρόμητο κοριτσάκι τοποθετήθηκε απέναντι από τον ταύρο της Wall Street [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ενα ατρόμητο κοριτσάκι τοποθετήθηκε απέναντι από τον ταύρο της Wall Street [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ανάμεσα στις 500 επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στα αμερικανικά χρηματιστήρια, οι γυναίκες εκπροσωπούν το 20% των μελών των διοικητικών συμβουλίων. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2015 από την εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών MSCI, οι επιχειρήσεις που έχουν ισχυρή γυναικεία παρουσία πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα.
Το άγαλμα είναι έργο της Kristen Visbal, η οποία εμπνεύστηκε από την κόρη μιας φίλης της, 9 ετών, όπως το εξήγησε η ίδια στην «Wall Street Journal» :
«Η Wall Street είναι παραδοσιακά ένα ανδρικό περιβάλλον το οποίο λέει: «Ε, είμαστε εδώ». Το έργο μου έχει τον εξής συμβολισμό: μια γυναίκα μπορεί να είναι μικρόσωμη και εύθραυστη, αλλά δυνατή».

Ενα ατρόμητο κοριτσάκι τοποθετήθηκε απέναντι από τον ταύρο της Wall Street [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ενα ατρόμητο κοριτσάκι τοποθετήθηκε απέναντι από τον ταύρο της Wall Street [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ενα ατρόμητο κοριτσάκι τοποθετήθηκε απέναντι από τον ταύρο της Wall Street [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ενα ατρόμητο κοριτσάκι τοποθετήθηκε απέναντι από τον ταύρο της Wall Street [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κοριτσάκι Ταύρος Wall Street
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ