Σπουδαίο πιάτο, πεντανόστιμο, αν βάλετε καλά υλικά. Είναι πιο γευστικό από τα μακαρόνια με κιμά και δείτε παρακάτω γιατί.
Υλικά
- 2 φύλλα δάφνης
- 10 κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κρέας
- 400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 1,5 φλυτζάνι τριμμένο τυρί και παρμεζάνα
- Ελάχιστο αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Φτιάξτε τα κεφτεδάκια, όπως ξέρετε: Κιμάς, μαϊντανός, ξερό ψωμί μουσκεμένο, κρεμμύδι, 1 αυγό, λάδι
- Σε ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά
- Προσθέστε τα σκόρδα, να μην καούν
- Προσθέστε τα (ελαφρά) αλευρωμένα κεφτεδάκια, ροδίστε καλά
- Βάλτε τα φύλλα δάφνης
- Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και βράστε για 20-30 λεπτά -Ελάχιστο νερό, αν χρειάζεται
- Στο μεταξύ βράστε και σουρώστε τα σπαγγέτι
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Οταν έχουν βράσει τα κεφτεδάκια, αφαιρέστα τα για λίγο από το τηγάνι
- Ρίξτε λίγο υγρό από τα σπαγγέτι στο τηγάνι, να «ξεκολλήσει» η σάλτσα, πετάξτε τα φύλλα δάφνης
- Βάλτε μέσα σε ταψάκι το σπαγγέτι, ανακατέψτε απαλά, και από πάνω τα κεφτεδάκια, τοποθετήστε τα όμορφα
- Απλώστε παντού το τριμμένο τυρί
- Ψήστε για 20 λεπτά ώσπου το τυρί να λιώσει όμορφα
- Διακοσμήστε το πιάτο με φύλλα βασιλικού ή φρέσκια ρίγανη
- Προτείνετε τριμμένη παρμεζάνα, για όσους θέλουν να προσθέσουν
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο