Τουλάχιστον 4 νεκροί στο Μισισίπι έπειτα από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 4 νεκροί στο Μισισίπι έπειτα από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι μια φριχτή και χαοτική σκηνή» ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας όταν αντίκρισε πολλαπλούς ανθρώπους να έχουν χάσει την ζωή τους στην περιοχή του Biloxi στην πολιτεία του Μισισίπι.

Το φριχτό αυτό γεγονός συνέβη όταν ένα λεωφορείο επιβατών χτυπήθηκε με σφοδρότητα από ένα τρένο και χάνοντας την πορεία του εκτοπίσθηκε για τουλάχιστον 100 μέτρα κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, όπως ανέφερε ο τοπικός τύπος την Τρίτη.

Ο αριθμός των επιβατών του λεωφορείου υπολογίζεται να ήταν κοντά στα 50 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν γηραιότεροι πολίτες. Το τρένο συγκρούσθηκε πάνω τους γύρω στις 2:15 το μεσημέρι. Τέσσερις άνθρωποι άφησαν ήδη την ζωή τους, ενώ 35 έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και νοσηλεύονται. Πολλοί μάλιστα είναι τόσο σοβαρά χτυπημένοι που μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στα κοντινότερα νοσοκομεία. Κανείς από το προσωπικό του τρένου δεν χτύπησε.

Ο Τζον Μίλερ, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στο NBC News « Δεν είμαστε σίγουροι για το τι συνέβη με το λεωφορείο, γιατί αναγκάστηκε να σταματήσει, αν αντιμετώπιζε κάποια μηχανικά προβλήματα ή οτιδήποτε άλλο»

Ένας από τους εκπροσώπους της πόλης Biloxi δήλωσε πως ήταν εντελώς αβέβαιος ως προς τον προορισμό του λεωφορείου. Εντούτοις, η Associated Press ανέφερε πως αυτού του είδους τα λεωφορεία συχνά ταξιδεύουν προς τα καζίνο του Biloxi. Το εν λόγω λεωφορείο είχε ξεκινήσει την πορεία του από το Austin της πολιτείας του Τέξας.

Ένα βίντεο που ανάρτησε στο Facebook ο Βίκτορ Ουίλιαμς, ένας ρεπόρτερ της WLOX, δείχνει τους ανθρώπους διάσωσης να προσπαθούν να βγάλουν τους εγκλωβισμένους ανθρώπους από τα παράθυρα επείγουσας ανάγκης.

Ένας εκπρόσωπος της CSX, που είναι η εταιρεία τρένων που αναμείχθηκε στο δυστύχημα, δήλωσε ότι η διασταύρωση όπου το λεωφορείο χτυπήθηκε είχε «φώτα που αναβόσβηναν και πύλες διέλευσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μισισίπι δυστύχημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ