Βενιζέλος: «Τώρα φαίνεται ποιοι πήραν τα δαχτυλίδια» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Τώρα φαίνεται ποιοι πήραν τα δαχτυλίδια»

Βενιζέλος: «Τώρα φαίνεται ποιοι πήραν τα δαχτυλίδια»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την "ήπια" γραμμή αναμένεται να ακολουθήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στο Εθικό Συμβούλιο την οποία όλοι αναμένουν με ανυπομονησία.

Δεν προτίθεται να ανακοινώσει ούτε αν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα, ούτε να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση για εκλογές για ανάδειξη αρχηγού του ΠΑΣΟΚ "εδώ και τώρα". Πάντως θα εκφράσει ανοικτά την διαφωνία του με την πρόταση Παπανδρέου και θα στηλιτεύσει εμμέσως και τα όσα ακούστηκαν περί "συμφωνίας" "δαχτυλιδιών" και λοιπά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του θα επιχειρήσει να υπερβεί το δίλημμα που έχει τεθεί και θα επισημάνει ότι προέχει το εθνικό συμφέρον και η ολοκλήρωση του PSI. Έτσι θα επιρρίψει εμμέσως την ευθύνη για ότι συμβεί σε όσους προωθούν την πρόταση για εσωκομματικές εκλογές μετά την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, δηλαδή περί τα τέλη Μαρτίου.

«Θα πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» έλεγαν χαρακτηριστικά συνομιλητές του.

Ο υπουργός Οικονομικών προβληματίστηκε έντονα για την στάση που θα κρατήσει τελικά. Στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου χθες το πρωί, ο οποίος τον ενημέρωσε για την εισήγηση του στο Πολιτικό Συμβούλιο, εξέφρασε ανοικτά την διαφωνία του. «Γιώργο ξέρεις ότι διαφωνώ πλήρως. Σου έχω πει την άποψη μου, πρέπει οι εσωκομματικές διαδικασίες να ξεκινήσουν άμεσα. Κάνε ότι καταλαβαίνεις, θα τοποθετηθώ αύριο στο Εθνικό Συμβούλιο».

Χθες το βράδυ, σε κλειστή σύσκεψη που είχε με συνεργάτες του εμφανίστηκε έτοιμος να τα «τινάξει όλα στον αέρα». «Εγώ, μ' αυτές τις συνθήκες δεν κατεβαίνω» φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος. Ορισμένοι συνεργάτες του επιχείρησαν να τον μεταπείσουν να μην υιοθετήσει την σκληρή γραμμή. Η σύσκεψη διακόπηκε λόγω υποχρεώσεων του κ. Βενιζέλου για το PSI και συνεχίστηκε σήμερα το πρωί.

Τελικώς υιοθετήθηκε η προαναφερθείσα λογική: Ο κ. Βενιζέλος να είναι σκληρός ως προς τις μεθοδεύσεις, να θέσει προ των ευθυνών τους όσους ακολουθούν αυτή τη λογική, αλλά να μην το τραβήξει στα άκρα. Πάντως βουλευτές και κομματικά στελέχη που πρόσκεινται στον υπ Οικονομικών έλεγαν προς το iefimerida ότι «τώρα φαίνεται ποιοί πήραν τα δαχτυλίδια» υποννοώντας σαφώς τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Εξέφραζαν την πεποίθηση ότι η διαδικασία που προτείνει ο Παπανδρέου όχι μόνο είναι λάθος, αλλά δεν πρόκειται να γίνει πράξη. "Πως θα πάμε τους επόμενους 3 μήνες με υποψήφιους διαδόχους; Εδώ η χώρα χάνεται και εμείς θα κάνουμε προεκλογικό εσωκομματικό αγώνα;" έλεγαν. Εξέφραζαν επίσης τον προβληματισμό τους για τυχόν επεισόδια. Μάλιστα έφερναν ως παράδειγμα τα επεισόδια προχθές στο bar Cue. "Τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν αν στήσουμε κάλπες σε όλη τη χώρα" υποστήριζαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα πάρει το λόγο αμέσως μετά τον Γιώργο Παπανδρέου. Τις διαδικασίες ανοίγει ο Μιχάλης Καρχιμάκης, αφού προηγηθεί η εκλογή προεδρείου. Η «ώρα ΠΑΣΟΚ» είναι πανταχού παρούσα καθώς η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τις 13.00 και ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ