Αυξήθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου στους ιδιώτες - iefimerida.gr

Αυξήθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου στους ιδιώτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξημένα κατά περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ εμφανίζονται στα τέλη του Ιανουαρίου τα «φέσια» φορέων του Δημοσίου προς την αγορά.

Στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών καταγράφεται η πτωτική πορεία στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες μετά από δυο μήνες σημαντικής μείωσης (Νοέμβριο-Δεκέμβριο). Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ανήλθαν τον Ιανουάριο σε 3,602 δισ. ευρώ από 3,310 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν τον Ιανουάριο σε 1,206 δισ. από 1,226 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν κυρίως από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (Ταμεία, ΕΟΠΥΥ) και τα νοσοκομεία. Ειδικότερα, οι υποχρεώσεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης ανήλθαν σε 2,238 δισ. από 2.024 δισ. τον Δεκέμβριο, με τον ΕΟΠΥΥ να φτάνει τα 1,33 δισ. από 1,136 δισ. τον προηγούμενο μήνα. Στα νοσοκομεία οι υποχρεώσεις έφτασαν τα 522 εκατ. από 450 εκατ. τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ