«Μέτωπο» ΓΑΠ-δελφίνων για να απομονώσουν τον Βενιζέλο - iefimerida.gr

«Μέτωπο» ΓΑΠ-δελφίνων για να απομονώσουν τον Βενιζέλο

«Μέτωπο» ΓΑΠ-δελφίνων για να απομονώσουν τον Βενιζέλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξαφνική στροφή στην μέχρι χθες στάση τους φαίνεται πώς κάνουν οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ-πλην Βενιζέλου- και εμφανίζονται να συμπορεύονται με τον Γιώργο Παπανδρέου στην θέση του να μην ξεκινήσει η διαδικασία διαδοχής πριν ολοκληρωθεί το PSI και υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.
Οι δημόσιες τοποθετήσεις των κ.κ. Λοβέρδου, Χρυσοχοΐδη, Διαμαντοπούλου αλλα και κορυφαίων στελεχών όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και άλλοι, αναμένονται στο Εθνικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα και αύριο, όμως η τακτική που ακολουθούν δείχνει πώς συμμαχουν -εστω και ευκαιριακά- με τον ΓΑΠ, προφανώς για να αποτρέψουν μια άμεση εκλογή προέδρου απο την Κ.Ο. που κατά πάσα πιθανότητα θα έβγαζε νικητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο προτίμησε να μην πει κουβέντα επι της ουσίας όμως στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο του παρουσίασε ένα χρονοδιάγραμμα που οδηγεί σε εκλογή νέας ηγεσίας τον Μάρτιο. Απο την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιθυμεί άμεσες διαδικασίες και μάλιστα, συνεργάτες του άφηναν να εννοηθεί πώς αν αυτό δεν συμβεί θα επανεξετάσει την στάση του σχετικά με την διεκδίκηση της προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που συμπορεύονται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν τοποθετήθηκαν χθες δημοσίως αλλα σε κατ ιδίαν συζητήσεις εξέφραζαν την εκτίμηση ότι οι υπόλοιποι δελφίνοι προσπαθώντας να αποτρέψουν την άμεση εκλογή του από τους βουλευτές , δεν θα διαφωνήσουν με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σκοπός τους, όπως έλεγαν τα ίδια στελέχη, είναι να υποχρεωθεί να ολοκληρώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις διαδικασίες του PSI και την δανειακή σύμβαση, να υποστεί το πολιτικό κόστος και την φθορά απο αυτές και να αφοπλιστεί πολιτικά, λίγο πριν κριθεί απο τη βάση του ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία που προτείνει ο κ. Παπανδρέου.

Ετσι, η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς όλες οι πλευρές θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ