Η σούπα μινεστρόνε είναι ένα «μνημείο» της ιταλικής κουζίνας.
Η λέξη minestrone σημαίνει σούπα με φρέσκα λαχανικά εποχής, στην οποία προσθέτουμε ρύζι, ξερά φασόλια, μακαρόνια αλλά και βασιλικό ή παρμεζάνα. Πρόκειται για την λεγόμενη cucina povera ή «μαγειρική του φτωχού», σε αντίθεση με την cucina nobile, την κουζίνα των πλουσίων.
Υλικά
- 3 κλωνάρια σέλινο
- Μερικά φύλλα σπανάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ζωμό λαχανικών ή κότας
- 2 καρότα
- Λίγα ξερά φασόλια, βρασμένα
- 400 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα κονκασέ
- 150 γραμμάρια μακαρονάκια της επιλογής σας
- 3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- 4 φύλλα σόγιας φρέσκα
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Πλύντε καλά το σέλινο και κόψτε σέλινο και καρότα σε μικρά κομάτια
- Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες
- Ρίξτε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίστε τα λαχανικά με το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά, 10 λεπτά
- Προσθέστε την ντομάτα κονκασέ
- Λιώστε τον ζωμό σε αρκετό καυτό νερό και ρίξτε το στην κατσαρόλα
- Προσθέστε τα αρωματικά σας, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά
- Προσθέστε τα ξερά φασόλια, το σπανάκι και τα μακαρονάκια και βράστε, χωρίς καπάκι, για 7-10 λεπτά
- Σκορδάτο ψωμί για συνοδεία: Κόψτε φέτες χωριάτικου ψωμιού, ψήστε τις και τρίψτε τις με σκόρδο να πάρουν αρώματα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο