Σε δημοπρασία η κονσόλα ηχογράφησης του Dark Side of the Moon των Pink Floyd - iefimerida.gr

Σε δημοπρασία η κονσόλα ηχογράφησης του Dark Side of the Moon των Pink Floyd

Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H κονσόλα στεγαζόταν στο στούντιο Abbey Road από το 1971 έως το 1983 και είχε χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία δίσκων της Kate Bush, του Paul McCartney αλλά και των Cure.

Αν υποθέσουμε ότι οι Pink Floyd δεν θα παίξουν στο Glastonbury –δεδομένης της ψυχρότητας που επικρατεί ανάμεσα στον Roger Waters και τον David Gilmour- τότε όποιος άνθρωπος έχει εμμονή με τους Pink Floyd και βρίσκεται στην ζωή σας, θα έχει αναμφίβολα ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί.

Αν έχει επίσης ένα γκαράζ ή μια αποθήκη που χρειάζεται να γεμίσει, τότε το τέλειο δώρο για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του βρίσκεται πλέον διαθέσιμο στην αγορά: η κονσόλα ηχογράφησης που χρησιμοποιήθηκε από το θρυλικό συγκρότημα για την δημιουργία του δίσκου The Dark Side of the Moon.

Η κονσόλα The Abbey Road Studios EMI TG12345 Mk IV στεγαζόταν στο στούντιο νούμερο δύο του Abbey Road από το 1971 έως το 1983, όπου και χρησιμοποιήθηκε για την ηχογράφηση δίσκων του Paul McCartney, του George Harrison, του Ringo Star, καθώς και για το μουσικό έργο της Kate Bush, των Cure και άλλων καλλιτεχνών.

Σε δημοπρασία η κονσόλα ηχογράφησης του Dark Side of the Moon των Pink Floyd | iefimerida.gr 0

Ετοιμάζεται να πωληθεί από τον οίκο δημοπρασιών Bonham, ως μέρος της TCM Presents ... Rock and Roll Through the Lens δημοπρασίας που θα λάβει χώρα στην Νέα Υόρκη στις 27 Μαρτίου. Ο πωλητής της κονσόλας είναι ο παραγωγός Mike Hedges, ο οποίος την αγόρασε το 1983 όταν και το στούντιο αναβάθμισε τον εξοπλισμό του. Η κονσόλα φτιάχτηκε από μηχανικούς της Abbey Road και της EMI και υπήρξε μια από τις προηγμένες της εποχής της.

Ωστόσο, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει επίσημη πρόβλεψη για το ύψος του ποσού που θα κοστίσει η κονσόλα, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα να ξεπεράσει τις δυνατότητες του μέσου αγοραστή. Πιο συγκεκριμένα, το περιοδικό Rolling Stone αναφέρει ότι η κονσόλα ηχογράφησης αναμένεται να προσελκύσει “εξαψήφιες προσφορές”. Πάντως, θα βρίσκεται σε κοινή θέα για όλους τους ενδιαφερόμενους στο υποκατάστημα του οίκου δημοπρασίας Bonham στο Knightsbridge του Λονδίνου από τις 19 έως τις 27 Μαρτίου.

Για αυτούς που ψάχνουν κάτι λιγότερο ακριβό καθώς και για εκείνους που δεν έχουν χώρο να αποθηκεύσουν μια τέτοια κονσόλα ηχογράφησης, ο οίκος δημοπρασίας προσφέρει επίσης μια διαφημιστική αφίσα του συγκροτήματος από τις αρχές του 1970, η οποία εκτιμάται να κοστίσει μεταξύ 250 και 410 λίρες. Αν πάλι έχετε τα χρήματα άλλα όχι τον χώρο τότε μπορείτε να εξετάσετε μια προσφορά που κυμαίνεται από £120,000 έως £160,000 για μια συσκευή ηχογράφησης του Jimmy Hendrix.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ