Ισπανοί δημοσιογράφοι καταγγέλλουν τους Podemos: Προσπαθούν να ελέγξουν τον Τύπο - iefimerida.gr

Ισπανοί δημοσιογράφοι καταγγέλλουν τους Podemos: Προσπαθούν να ελέγξουν τον Τύπο

Φωτογραφία:Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ηγεσία των Podemos προσπαθεί να ελέγξει και να χειραγωγήσει τους δημοσιογράφους, καταγγέλλει η κύρια Ένωσή τους στην Ισπανία.

Μάλιστα όπως αναφέρει δημοσιογράφοι δέχονται «επιθέσεις» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ηγεσία της ριζοσπαστικής αριστεράς των Podemos, δέχεται οξεία κριτική από τους δημοσιογράφους καθώς σύμφωνα με ανακοινώσεις της Ένωσης Τύπου της Μαδρίτης (APM), τόσο το ίδιο το κόμμα όσο και ο επικεφαλής του Πάμπλο Ιγκλέσιας επιχειρούν να ελέγξουν τα μέσα ακολουθώντας τακτικές τύπου «Τραμπ».

Βασιζόμενη σε συγκεκριμένες μαρτυρίες η εν λόγω Ένωση αναφέρει σχετικά ότι «μια ομάδα δημοσιογράφων αισθάνονται να παρενοχλούνται και να υφίστανται πίεση από την ηγετική ομάδα του Podemos, με επικεφαλής τον (αρχηγό του κόμματος) Πάμπλο Ιγκλέσιας», ζητώντας παράλληλα το κόμμα να εγκαταλείψει την τακτική εκφοβισμού και απειλών κατά δημοσιογράφων, στην περίπτωση που τα όσα γράφουν δεν συνάδουν με την πολιτική τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ένωση, η οποία ωστόσο σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, αρνήθηκε να αποκαλύψει τον αριθμό των δημοσιογράφων που υπόκεινται στην αήθη επίθεση των Podemos, η υπόθεση αυτών των διαδικτυακών επιθέσεων κατά του Τύπου κρατά περίπου ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα, η Ένωση αναφέρει ως παράδειγμα το συμβάν του Απριλίου του 2016, όπου ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, σε μία ομιλία του είχε βαλθεί κατά δημοσιογράφου της εφημερίδας, El Mundo, η οποία πρόσκειται στην κεντροδεξιά. Τότε μάλιστα, ο Ιγκλέσιας είχε κατηγορήσει τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ότι προκειμένου να επιτύχει το στόχο του, έγραφε ιστορίες για το κόμμα, που δεν ήταν απαραίτητα αληθινές. Διαμαρτυρόμενοι, τότε, οι δημοσιογράφοι είχαν αποχωρήσει από την ομιλία.

Απαντώντας στις κατηγορίες, η εκπρόσωπος των Podemos στο κοινοβούλιο, η Ιρένε Μοντέρο, εξέφρασε τη λύπη της, που η Ένωση δεν απευθύνθηκε αρχικά στο κόμμα και προχώρησε σε τέτοιους είδους δημόσιες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας Ισπανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ