Το στρατόπεδο του Σαρκοζί ζητά από τον Φιγιόν να παραιτηθεί και να ορίσει διάδοχο - iefimerida.gr

Το στρατόπεδο του Σαρκοζί ζητά από τον Φιγιόν να παραιτηθεί και να ορίσει διάδοχο

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διάδοχο για τη θέση του στην κούρσα της γαλλικής προεδρίας καλούν να επιλέξει ο Φρανσουά Φιγιόν προσκείμενοι του Νικολά Σαρκοζί.

«Η πολιτική γραμμή του Φιγιόν είναι η σωστή, όμως ο τελευταίος δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει την ενότητα της πολιτικής οικογένειας της δεξιάς και του κέντρου, του ζητάμε να αναλάβει τις ευθύνες του να επιλέξει ο ίδιος έναν διάδοχο», εξήγησαν προσκείμενοι του Σαρκοζί, όπως μεταδίδει το Γαλλικό

Πρακτορείο, έπειτα από μια σύσκεψη με τον πρώην αρχηγό του κράτους, μετά την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ανώνυμο αξιωματούχο, κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε να ζητηθεί από τον Κριστιάν Ζακόμπ, εξέχον μέλος του συντηρητικού κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι, να συναντηθεί με τον Φιγιόν και να του παρουσιάσει την απαίτησή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ