Φάμελλος: Η αξιολόγηση καθυστερεί γιατί κύκλοι, εντός & εκτός χώρας, έθεσαν ζητήματα εκτός συμφωνίας - iefimerida.gr

Φάμελλος: Η αξιολόγηση καθυστερεί γιατί κύκλοι, εντός & εκτός χώρας, έθεσαν ζητήματα εκτός συμφωνίας

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα θεωρία για το πού οφείλεται η καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Οπως είπε, οι καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός, ότι κύκλοι εντός και εκτός της χώρας μας, έθεσαν ζητήματα πέρα και πάνω από τη συμφωνία, τα οποία δεν ήταν προϊόντα ευρωπαϊκής σύνθεσης και συνεννόησης.

«Στην πολιτική καλό είναι να μην λειτουργούμε με υποθέσεις και διαδόσεις. Η επιβεβαιωμένη θεσμική πληροφόρηση είναι ότι η χώρα μας, από το τέλος του Νοεμβρίου 2016, ήταν έτοιμη να συζητήσει και να ολοκληρώσει την β’ αξιολόγηση». Μιλώντας στον Alpha 9.89 ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας είπε πως παρόλα αυτά, «η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λογική της ευρωπαϊκής συναίνεσης και στηριζόμενη στα πολύ καλά δημοσιονομικά και παραγωγικά στοιχεία που εμφανίζει πλέον η οικονομία μας, διεκδικεί το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες πολίτες».

Οπως είπε «από την πλευρά της κυβέρνησης δεν επιβεβαιώνεται ότι έχουν παγώσει οι συζητήσεις τους τους δανειστές» τουναντίον «η συζήτηση περιλαμβάνει μια συνολικότερη και αποτελεσματικότερη λύση, η οποία μπορεί να επιτευχθεί. Διανύουμε μια περίοδο όπου τα Υπουργεία δουλεύουν με την ατζέντα της χώρας και όχι με έτοιμα κείμενα από το εξωτερικό, τα οποία πριμοδοτούν τους λίγους έναντι των πολλών ή τη διαπλοκή τύπου Novartis ή Siemens”.

Οπως σχολίασε «αν κάποιοι θέλουν να δημιουργούν συνεχώς προσκόμματα, πέρα και πάνω από κάθε οικονομική θεωρία, είναι δικαίωμά τους. Αλλά, κρίνονται γι’ αυτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ