Εξελίξεις στη Γαλλία: Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του Φιγιόν - Ο Ζιπέ έτοιμος να κατέβει υποψήφιος - iefimerida.gr

Εξελίξεις στη Γαλλία: Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του Φιγιόν - Ο Ζιπέ έτοιμος να κατέβει υποψήφιος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ, ο οποίος ηττήθηκε απ’ τον Φρανσουά Φιγιόν στις προκριματικές για το χρίσμα της Δεξιάς, είναι έτοιμος να κατεβεί ως υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές.

Αυτό, όμως, θα γίνει μόνον υπό δύο προϋποθέσεις, όπως είπαν άτομα του περιβάλλοντός του στο Γαλλικό Πρακτορείο: πρώτον να αποχωρήσει από μόνος του ο Φιγιόν από την κούρσα και δεύτερον να έχει ο Ζιπέ την ομόφωνη υποστήριξη των «Ρεπουμπλικανών».

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν δημοσίευμα της εφημερίδας Parisien που αναφέρει ότι ο Ζιπέ έπαθε «ναυτία» όταν άκουσε τον Φρανσουά Φιγιόν να τα βάζει με την γαλλική Δικαιοσύνη και να την κατηγορεί ως «κατευθυνόμενη».

Νέα δημοσκόπηση: ο Ζιπέ θα κέρδιζε τον Α΄ γύρο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Odoxa για το δίκτυο France 2 ο μεγάλος χαμένος των προκριματικών της γαλλικής δεξιάς θα μπορούσε να είναι ο μεγάλος νικητής των προεδρικών, αφού σε περίπτωση που αντικαθιστούσε τον Φιγιοόν θα κέρδιζε τον πρώτο γύρο με 26,5% των ψήφων έναντι 25% του ανεξάρτητου κεντρώου υποψηφίου Εμανιουέλ Μακρόν και 24% της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν για πρώτη φορά μπροστά

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση αν ο Φρανσουά Φιγιόν παραμείνει στην κούρσα, τότε νικητής στον Α΄γύρο θα αναδειχθεί ο Εμανουέλ Μακρόν με 27% των ψήφων, μπροστά απ’ τη Μαρίν Λεπέν με 25,5% και τον Φρανσουά Φιγιόν με 19%. Είναι η πρώτη φορά που ο πρώην υπουργός Οικονομίας προηγείται σε σφυγμομέτρηση στον πρώτο γύρο.

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του Φιγιόν

Εξελίξεις στη Γαλλία: Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του Φιγιόν - Ο Ζιπέ έτοιμος να κατέβει υποψήφιος  | iefimerida.gr 0

Tην ίδια ώρα ένας ακόμη συνεργάτης του Φιγιόν εγκαταλείπει το καράβι. Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν απ’ τους εκπροσώπους της προεκλογικής του εκστρατείας, τον Τιερί Σολέρ, άτομο του περιβάλλοντος του Μπρούνο Λεμέρ.

Ο Σολέρ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει τον Φιγιόν.

«Αποφάσισα να τερματίσω τον ρόλο μου ως εκπροσώπου του Φρανσουά Φιγιόν», αναφέρει στο μήνυμά του ο Τιερί Σολέρ, ο οποίος ήταν επίσης ο οργανωτής των προκριματικών εκλογών από τις οποίες ο Φιγιόν είχε αναδειχθεί ως ο προεδρικός υποψήφιος των συντηρητικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ