Παπαδημητρίου: Εως το τέλος του μήνα η ψήφιση του εξωδικαστικού μηχανισμού - iefimerida.gr

Παπαδημητρίου: Εως το τέλος του μήνα η ψήφιση του εξωδικαστικού μηχανισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου εγκαινιάζοντας σήμερα τη λειτουργία του πρώτου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Σημειώνεται ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών και ήδη το σχέδιο νόμου έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την πορεία της διαπραγμάτευσης ο υπουργός σημείωσε ότι μόλις άρχισε ενώ στην ερώτηση για το εάν το κείμενο του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό έχει την έγκριση των θεσμών, ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι δεν υπάρχει κάποια διαφωνία, ωστόσο σε διευκρινιστική ερώτηση για το εάν υπάρχει συμφωνία σχετικά με το κούρεμα ή όχι ΦΠΑ και ΦΜΥ σημείωσε ότι «η διαπραγμάτευση γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες».

Αναφορικά με το Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι με τη λειτουργία των συνολικά 120 Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, μέχρι το τέλος του χρόνου, υλοποιείται η απόφαση της κυβέρνησης να προσφέρει τη μεγαλύτερη βοήθεια για την εξυπηρέτηση των δανειοληπτών σε συνδυασμό και με το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης.

Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης σημείωσε ότι οι δανειολήπτες δεν πρέπει ούτε να ανησυχούν ούτε να φοβούνται στην επικοινωνία τους με τις τράπεζες για να διευθετήσουν τις οφειλές τους και στο σκοπό αυτό θα συμβάλλει η λειτουργία των Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παπαδημητρίου Εξωδικαστικός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ