Σικάτο φαγητό και νόστιμο. Θέλει απαραιτήτως ποιοτικό κρέας και φρέσκα λαχανικά.
Υλικά
- 1-2 μερίδες κόντρα φιλέτο ή φιλέτο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 10 ντοματίνια
- Φρέσκια, πράσινη σαλάτα
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια
- Φρέσκο κόλιαντρο
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τη σαλάτα και στεγνώστε την προσεκτικά
- Πλύντε και κόψτε τα ντοματίνια στα δύο
- Κόψτε σε φέτες το αβοκάντο
- Σε καλό τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά
- Ψήστε το κρέας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (μην το αλατίσετε από πριν)
- Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε καλά τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού
- Απλώστε τη σαλάτα, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια σε πιατέλα
- Κόψτε το φιλέτο σε φέτες και τοποθετήστε το στην πιατέλα
- Αλατίστε όλο το πιάτο, ρίξτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για σάλτσα: ελαιόλαδο και μπαλσάμικο, λίγο πέστο βασιλικού, ελαιόλαδο και λεμόνι
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σαλάτα: φράουλες, φρούτα, κρουτόν, φυστίκι τριμμένο, καρύδια, τυρί, κομμάτια φέτας
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο