Το Μαξίμου καλύπτει τον Τσακαλώτο και πασχίζει να αμπαλάρει τα νέα επιβαρυντικά μέτρα - iefimerida.gr

Το Μαξίμου καλύπτει τον Τσακαλώτο και πασχίζει να αμπαλάρει τα νέα επιβαρυντικά μέτρα

Στοχοπροσηλωμένη στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι η κυβέρνηση, η οποία πασχίζει να ντύσει τα νέα επιβαρυντικά μέτρα -που θα τεθούν σε ισχύ από το 2019- με μέτρα ελάφρυνσης για να περάσει τον «πολιτικό σκόπελο».

Επικοινωνιακά, τον τόνο δίνει τις τελευταίες ώρες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θριαμβολογεί , ενώ προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι δεν υιοθέτησε ούτε για μία φορά το γνωστό κλισέ του Μαξίμου για «ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, πάντως, δεν βλέπουν επ’ ουδενί διάσταση απόψεων Τσίπρα-Τσακαλώτου. Και όπως σχολιάζουν στο iefimerida αρμόδιες πηγές: «Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Ούτε διαφορά στην ουσία», για να συμπληρώσουν πως στο μόνο που μπορεί να διαφέρουν όσα λένε Τσίπρας και Τσακαλώτος είναι «μόνο στις διατυπώσεις».

Ζυγίζουν το κόστος των μέτρων
Τις επόμενες ημέρες θα μετρηθούν και θα συμφωνηθούν μέτρα- δημοσιονομικά και διαρθρωτικά- ώστε να ανάψει το πράσινο φως για Staff Level Agreement και να επικυρωθεί το κλείσιμο της συμφωνίας στο eurogroup της 20ης Μαρτίου ή το αργότερο στο eurogroup της Μάλτας στις 7 Απριλίου.

Επόμενο βήμα είναι η ένταξη των ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θεωρείται συμβολικής σημασίας,ώστε να μπει η «σφραγίδα» για τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Κομβικής σημασίας είναι η συνεδρίαση της 27ης Απριλίου, ενώ το δρόμο για το QE θα ανοίξει η περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης που καθιστούν βιώσιμο το δημόσιο χρέος.

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία
Κατά τα λοιπά, βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, πάντως , τηρούν στην παρούσα φάση στάση αναμονής. «Να δούμε το πακέτο» σχολιάζει βουλευτής της Περιφέρειας στο iefimerida για να συμπληρώσει ότι «η ταυτόχρονη ψήφιση μέτρων και αντίμετρων θα διευκολύνει και την ψηφοφορία».

Παρά τη γενικευμένη αμηχανία άλλωστε, τις γκρίνιες και κάποιους επίδοξους αντάρτες του… γλυκού νερού, η εκτίμηση στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια είναι ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι συμπαγής καθώς «το γενικό περίγραμμα της συμφωνίας είναι καλό». Σε κάθε περίπτωση όταν συγκεκριμενοποιηθεί το τελικό «πακέτο» θα περάσει από τη βάσανο τωνοργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Όπερ και σημαίνει ότι θα ακολουθήσει σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής όπως και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μέτρα Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ