Δημοσκόπηση: Τα στελέχη επιχειρήσεων θέλουν Μέρκελ -Μόνο το 18% προτιμά τον Σουλτς - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Τα στελέχη επιχειρήσεων θέλουν Μέρκελ -Μόνο το 18% προτιμά τον Σουλτς

Φωτογραφία: AP/ Yves Logghe
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά της αλλαγής στην Καγκελαρία είναι τα στελέχη επιχειρήσεων στη Γερμανία, καθώς επιθυμούν να παραμείνει εκεί η Ανγκελα Μέρκελ.

Σε δημοσκόπηση της Handelsblatt, ανάμεσα σε 645 στελέχη επιχειρήσεων, το 66% δήλωσε ότι θα επιθυμούσε την επανεκλογή της Μέρκελ, ενώ μόλις το 18% θέλει να τη διαδεχθεί ο Μάρτιν Σουλτς. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα οι ανάμεσα σε όλους τους ψηφοφόρους δίνουν αμφίρροπο αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, το 74% των στελεχών εκτιμά ότι η Καγκελάριος κατανοεί καλύτερα το ζήτημα. Επιπλέον, το 55% πιστεύει ότι η Μέρκελ θα ενεργήσει προς το συμφέρον των μικρών επιχειρήσεων, ενώ το 37% εμπιστεύεται τον Σουλτς για αυτό.

Ακόμη, το 41% θα προτιμούσε ένα συνασπισμό ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα. Μόνο το 22% επιθυμεί συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ