Στην πρέσα η κυβέρνηση -Ξεκινά το «παζάρι» από βδομάδα, άγχος για την επικοινωνιακή διαχείριση - iefimerida.gr

Στην πρέσα η κυβέρνηση -Ξεκινά το «παζάρι» από βδομάδα, άγχος για την επικοινωνιακή διαχείριση

Φωτογραφία: Associated Press

Ασφυκτικές πιέσεις από παντού δέχεται η κυβέρνηση και οι παρασκηνιακές διεργασίες για την επίτευξη συμφωνίας - ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές- κορυφώνονται.

Το παζάρι σε τεχνικό επίπεδο ξεκινά από βδομάδα και για όλους αυτούς τους λόγους, οι κυβερνητικοί δεν κρύβουν τα νεύρα και την έντασή τους, έχοντας άγχος και την αγωνία να διαχειριστούν το επικοινωνιακό κομμάτι της όλης υπόθεσης που είναι μείζονος σημασίας γι’ αυτούς. Διότι το στοίχημα είναι να...σερβίρουν στην κοινή γνώμη το δημοσιονομικό μίγμα (που θα περιλαμβάνει ψαλίδισμα σε αφορολόγητο και συντάξεις) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τι θα πει ο Τσίπρας

Το ηθικό βουλευτών και υπουργών αναμένεται να τονώσει για άλλη μια φορά στην «ώρα του πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί για την πορεία της διαπραγμάτευσης έπειτα από ερώτηση του Β.Λεβέντη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές αναμένεται να προχωρήσει στην παρουσίαση της λεγόμενης προ συμφωνίας και να επισημάνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκληλρωση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.

Με τις ίδιες πηγές να προϊδεάζουν πως θα ασκήσει έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία για "τη διαρκή καταστροφολογία και κινδυνολογία που διαψεύδεται".

Το μυαλό στο χρέος

Τέλος, στο κυβερνητικό επιτελείο εξακολουθούν να περιμένουν νεότερες εξελίξεις αναφορικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία η Αθήνα επιθυμεί να εξειδικευτούν εδώ και τώρα. Κι αυτό, διότι πέρα από τις μεταρρυθμίσεις τα μεσοπρόθεσμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη της χώρα στο QE.

"Εμείς θέλουμε συμφωνία που θα ανοίγει το δρόμο για ένταξή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης" λένε κυβερνητικές πηγές εξηγώντας ότι μόνο έτσι θα εμπεδωθεί κλίμα σταθερότητας στην οικονομία. Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσίπρας κρατά ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας και αναμένει αλλαγή στάσης από το Βερολίνο που στυλώνει τα πόδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ