Μη διστάζετε να ρίχνετε ένα ψάρι στον φούρνο. Δεν έχετε ανάγκη από μπάρμπεκιου για να γευτείτε ολόφρεσκα ψαράκια. Ακολουθήστε μερικούς απαράβατους κανόνες ψησίματος, τους οποίους περιγράφω παρακάτω, και γίνετε ψαροφάγοι, κάνει καλό στην υγεία και στον ουρανίσκο!
Υλικά
- 1 τσιπούρα ενός κιλού
- 4 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
- 4 φύλλα δάφνης
- 1 βιολογικό λεμόνι (να μην είναι κερωμένο)
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Τσεκάρετε αν η τσιπούρα είναι φρέσκια, κοιτάξτε το μάτι και το δέρμα της
- Ζητήστε να σας την καθαρίσουν καλά, στο εσωτερικό
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 240 βαθμούς
- Πάρτε ένα ταψάκι πολύ βαρύ, το πιο βαρύ που έχετε και βάλτε την τσιπούρα
- Αλατίστε την με χοντρό αλάτι, στις δύο πλευρές και στην κοιλιά
- Ρίξτε άφθονο φρεσκοκομμένο πιπέρι παντού
- Βάλτε την να ψηθεί για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
- Κόψτε το λεμόνι σε φετούλες και καλύψτε την τσιπούρα με τα κλωνάρια δεντρολίβανο, τη δάφνη και το λεμόνι
- Ξαναβάλτε την στον φούρνο και αφήστε να ψηθεί για 20 λεπτά -ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι περισσότερο, θα ξεραθεί
- Γυρίστε την από την άλλη πλευρά, στο μέσον του ψησίματος
- Ωδή στα απλά υλικά: Η γεύση του χοντρού αλατιού, του πιπεριού και του δεντρολίβανου δίνουν μοναδικό αποτέλεσμα
- Πουθενά δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα τόσο καλοψημμένο και νόστιμο ψάρι!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο