Παραιτείται ο Παπανδρέου στον Παπούλια; - iefimerida.gr

Παραιτείται ο Παπανδρέου στον Παπούλια;

ΓΑΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ραντεβού Γιώργου Παπανδρέου-Κάρολου Παπούλια που έχει οριστεί για την Παρασκευή το πρωί, ίσως να κρύβει και την αρχή της «λύτρωσης» για το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο ΓΑΠ έχει καταλήξει στην λύση να αποσυρθεί οριστικά από την κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και σκοπεύει να το ανακοινώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μια υποχρέωση που απορρέει θεσμικά, εκ του γεγονότος ότι ο Παπανδρέου είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενός εκ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την συγκυβέρνηση Παπαδήμου.

Ουσιαστικά ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει ότι παραιτείται από επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και το Εθνικό Συμβούλιο θα ορίσει διαδικασίες εκλογής νέου, μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πιθανότητα. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος, ωστόσο είναι προφανές ότι θα συνιστά υποχώρηση του ΓΑΠ από την αρχική θέση. Και τούτο διότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει καταστήσει σαφές πως δεν προτίθεται να αποδεχθεί κάτι λιγότερο από το «όλον» των εξουσιών που απορρέουν από το αξίωμα του υποψήφιου Πρωθυπουργού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατόπιν αυτού - και μπροστά στην διαφαινόμενη απόρριψη της αρχικής του πρότασης από το Εθνικό Συμβούλιο - δεν μπορεί να επιμείνει στην διαρχία κρατώντας και ασκώντας τις αρμοδιότητες του Προέδρου, που ο ίδιος είχε προαναγγείλει ότι θα ασκήσει στο ακέραιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ