Βουλγαρία: Γιατί το κρατικό ραδιόφωνο αναγκάστηκε να παίζει μόνο προπολεμικά τραγούδια -Τι έκαναν οι ακροατές - iefimerida.gr

Βουλγαρία: Γιατί το κρατικό ραδιόφωνο αναγκάστηκε να παίζει μόνο προπολεμικά τραγούδια -Τι έκαναν οι ακροατές

Φωτογραφία: AP/ Elaine Thompson
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οποιος συντονίζεται στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Βουλγαρίας κάνει μία «βουτιά» στο παρελθόν.

Από τις αρχές του χρόνου, ο σταθμός αναγκάστηκε να παίζει μόνο τραγούδια τα οποία ηχογραφήθηκαν πριν από το 1946, εξαιτίας μίας διαμάχης που αφορά τα δικαιώματα. Μέχρι στιγμής όμως, η αλλαγή φαίνεται να έχει ενθουσιάσει τους ακροατές.

Τον Ιανουάριο η ακροαματικότητα του σταθμού αυξήθηκε κατά 20%, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, όπως είπε ο επικεφαλής του BNR, Αλεξάντερ Βέλεφ, επικαλούμενος έρευνα της Ipsos.

Ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Βουλγαρίας κατέφυγε στο αρχείο του και παίζει κλασική μουσική, κομμάτια τζαζ από τις αρχές του 20ου αιώνα και ηχογραφημένες συναυλίες παραδοσιακής μουσικής. Και αυτό γιατί ο σταθμός τα «έσπασε» με τον Musicautor, έναν οργανισμό δικαιωμάτων που ελέγχει τη διανομή εκατομμυρίων βουλγάρικων και ξένων τραγουδιών στη χώρα. Ο οργανισμός ανέστειλε το συμβόλαιο με τον σταθμό, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να αυξηθούν τα χρήματα που κατέβαλε ο BNR από 271.000 δολάρια τον χρόνο σε 978.000 δολάρια.

Αυτό πάντως δεν αποθάρρυνε τους ακροατές. «Είχαμε κάποιες ανησυχίες, αλλά ο κόσμος μας παίρνει τηλέφωνο και μας λέει ότι απολαμβάνει τη μουσική, δήλωσε στους New York Times η εκπρόσωπος του σταθμού, Νικολέτα Ελένκοβα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλγαρία ραδιοφωνικός σταθμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ