Οποιος συντονίζεται στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Βουλγαρίας κάνει μία «βουτιά» στο παρελθόν.
Από τις αρχές του χρόνου, ο σταθμός αναγκάστηκε να παίζει μόνο τραγούδια τα οποία ηχογραφήθηκαν πριν από το 1946, εξαιτίας μίας διαμάχης που αφορά τα δικαιώματα. Μέχρι στιγμής όμως, η αλλαγή φαίνεται να έχει ενθουσιάσει τους ακροατές.
Τον Ιανουάριο η ακροαματικότητα του σταθμού αυξήθηκε κατά 20%, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, όπως είπε ο επικεφαλής του BNR, Αλεξάντερ Βέλεφ, επικαλούμενος έρευνα της Ipsos.
Ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Βουλγαρίας κατέφυγε στο αρχείο του και παίζει κλασική μουσική, κομμάτια τζαζ από τις αρχές του 20ου αιώνα και ηχογραφημένες συναυλίες παραδοσιακής μουσικής. Και αυτό γιατί ο σταθμός τα «έσπασε» με τον Musicautor, έναν οργανισμό δικαιωμάτων που ελέγχει τη διανομή εκατομμυρίων βουλγάρικων και ξένων τραγουδιών στη χώρα. Ο οργανισμός ανέστειλε το συμβόλαιο με τον σταθμό, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να αυξηθούν τα χρήματα που κατέβαλε ο BNR από 271.000 δολάρια τον χρόνο σε 978.000 δολάρια.
Αυτό πάντως δεν αποθάρρυνε τους ακροατές. «Είχαμε κάποιες ανησυχίες, αλλά ο κόσμος μας παίρνει τηλέφωνο και μας λέει ότι απολαμβάνει τη μουσική, δήλωσε στους New York Times η εκπρόσωπος του σταθμού, Νικολέτα Ελένκοβα.