Η Πορτογαλία ξόφλησε το ήμισυ του δανείου που είχε πάρει από το ΔΝΤ, και μάλιστα νωρίτερα - iefimerida.gr

Η Πορτογαλία ξόφλησε το ήμισυ του δανείου που είχε πάρει από το ΔΝΤ, και μάλιστα νωρίτερα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πορτογαλία πλήρωσε νωρίτερα του προβλεπομένου άλλη μία δόση 1,7 δισ δολαρίων από το πακέτο βοήθειας που είχε λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η προεξόφληση της δόσης -έξι μήνες νωρίτερα- αντανακλά «την εύρωστη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση» της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Με την κίνηση αυτή η Λισαβώνα έχει ήδη ξοφλήσει το ήμισυ του δανείου που είχε λάβει το 2011 από το ΔΝΤ για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Την περασμένη εβδομάδα η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε για το 2016 δημοσιονομικό έλλειμα 2,1% έναντι του ΑΕΠ, μένοντας για για πρώτη φορά κάτω απ’ το όριο του 3%, που προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.

Στην κορύφωση της κρίσης χρέους η Πορτογαλία είχε δανειστεί 78 δισ ευρώ από τους ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ – μάλιστα το ένα τρίτο του συνολικού δανείου το είχε χορηγήσει το ΔΝΤ με υψηλότερα επιτόκια απ’ ό,τι η Ε.Ε. Από το 2015 η Πορτογαλία πληρώνει νωρίτερα του προβλεπομένου τις δόσεις προς το Ταμείο με χρήματα που δανείζεται με καλύτερους όρους απ’ τις χρηματαγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ