Παππάς: Μέτρα και αντισταθμιστικά θα ψηφιστούν μαζί - iefimerida.gr

Παππάς: Μέτρα και αντισταθμιστικά θα ψηφιστούν μαζί

Φωτογραφία: IntimeNews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για κάθε μέτρο θα υπάρχει και ένα αντίμετρο επισήμανε ο Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας.

«Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω λιτότητα. Όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα είναι μηδενικού δημοσιονομικού αθροίσματος», δήλωσε στον Ant1, προσθέτοντας πως «όλα θα γίνουν ταυτόχρονα...μαζί θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντιμέτρα, που θα ισχύσουν από το 2019».

«Οι δανειστές πείστηκαν ότι οι στόχοι πιάνονται, γιατί η οικονομία υπεραποδίδει και το πλεόνασμα θα είναι πάνω από 2% αντί 0,5% που αναμενόταν, το ΔΝΤ σταμάτησε να επιμένει για μέτρα 2018 και 2019 και τα ονομάσαμε μεταρρυθμίσεις, γεγονός που σημαίνει ότι ό,τι ψηφιστεί θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό άθροισμα», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Οπως υποστήριξε, οι πολίτες θα πρέπει να κρατήσουν πως δεν πέρασαν οι αξιώσεις των δανειστών για περαιτέρω λιτότητα και πως πλέον «ξεκινάει μια συζήτηση και δεν πρέπει να προεξοφλούμε κανένα συγκεκριμένο μέτρο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν αντίμετρα, αυτή είναι η ουσία του χθεσινού Eurogroup».

Οσον αφορά τα εργασιακά υπογράμμισε πως υπάρχει αισιοδοξία και του ιδίου και της κυβέρνησης πως «θα καταφέρουμε εντός του χρονικού πλαισίου του προγράμματος να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και να μην αυξηθεί το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων».

Στόχος της κυβέρνησης, όπως επισήμανε, είναι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει λόγος καθυστερήσεων.

«Είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει και η διεθνής κοινότητα αν κάποιοι, για λόγους σκοπιμότητας, καθυστερούν», ανέφερε.

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της 13ης σύνταξης τόνισε πως αυτό που μπορούμε τώρα να κάνουμε είναι να δώσουμε και του χρόνου την 13η σύνταξη αν η οικονομία έχει έσοδα», ενώ υποσχέθηκε να επανεξεταστεί το ζήτημα εάν η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ομαλοποιηθεί.

«Η ΝΔ υπολόγιζε να μην έχουμε συμφωνία. Το έλεγε κιόλας. Μετα τη χθεσινή ψυχρολουσία περιμένουμε τη θέση της και την αυτοκριτική της», είπε ο Νίκος Παππάς, εξαπολύοντας «πυρά» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Παππάς Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ