«Η Γερμανία κερδίζει απο τον πόνο των γειτόνων ενώ η Ευρωζώνη υποφέρει...» - iefimerida.gr

«Η Γερμανία κερδίζει απο τον πόνο των γειτόνων ενώ η Ευρωζώνη υποφέρει...»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μπορεί οι γείτονες να υποφέρουν, όμως η ευρω-κρίση έχει δημιουργήσει συνθήκες που ευνοούν τη γερμανική οικονομία, αφού τα ομόλογά της είναι περιζήτητα, η ανεργία είναι χαμηλή και οι εξαγωγές έχουν εκτοξευθεί» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Γερμανικού περιοδικού Spiegel!

«Η Γερμανία απολαμβάνει το όνειρο του κάθε δανειολήπτη, καθώς οι τράπεζες πληρώνουν για να την δανείσουν, σε ένα πρωτοφανές σκηνικό στην οικονομική ιστορία, που εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους τους υπεύθυνους του γερμανικού οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους. Μοιάζει με παραμύθι, αλλά τη Δευτέρα συνέβη» αναφέρει το δημοσίευμα, για το δανεισμό 3,9 δισ. ευρώ με το απίστευτο επιτόκιο του -0,01%.

Η ιστοσελίδα του περιοδικού τονίζει ότι εν μέσω κρίσης, η Γερμανία φαντάζει ως «παράδεισος ασφάλειας» αφού πολλοί επενδυτές επιλέγουν το Βερολίνο, για να μη ρισκάρουν απώλειες, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Γερμανία κερδίζει από τον πόνο. «Αποτελεί κανόνα για την κρίση της ευρωζώνης: Ενώ πολλές χώρες της ευρωζώνης υποφέρουν, η Γερμανία κερδίζει» αναφέρει χαρακτηριστικα. Αφήνει μάλιστα να εννοηθεί πως η Μέρκελ ουσιααστικά καθυστερεί στη λήψη αποφάσεων, αφού η συγκεκριμένη κατάσταση οφελεί τόσο την ίδια, όσο και την χώρα της...

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, δίνει πολλές εξηγήσεις και απαντά σε πολλά ερωτήματα, δικαιώνοντας και πολλούς εγχώριους αναλυτές που μιλούν για ωμούς εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ