Απίστευτο: Υποπτη για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ πίστευε ότι έπαιρνε μέρος σε φάρσα - iefimerida.gr

Απίστευτο: Υποπτη για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ πίστευε ότι έπαιρνε μέρος σε φάρσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ασύλληπτη τροπή λαμβάνει η υπόθεση της δολοφονίας τους ετεροθαλούς αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο οποίος έχασε τη ζωή του, τη Δευτέρα, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ όταν δύο γυναίκες του επιτέθηκαν ψεκάζοντάς τον με δηλητηριώδες υγρό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η δεύτερη γυναίκα που συνελήφθη ως ύποπτη για συμμετοχή στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ και η οποία έχει καταγωγή από την Ινδονησία, είχε εξαπατηθεί καθώς πίστευε ότι έπαιρνε μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή με φάρσες. Όπως δήλωσε μάλιστα ο αρχηγός της αστυνομίας της Ινδονησίας, Τίτο Καρνάβιαν, η 25χρονη Siti Aisyah, είχε πληρωθεί για να συμμετάσχει σε φάρσες. Όπως τόνισε, στη φάρσα συμμετείχε και μία ακόμα γυναίκα η οποία έπειθε τους άντρες να κλείσουν τα μάτια τους και στη συνέχεια τους ψέκαζαν με νερό.

«Μία τέτοια ενέργεια έγινε τρεις ή τέσσερις φορές και τους έδωσαν λίγα δολάρια για αυτή, και για τον τελευταίο στόχο, τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, φέρονται να υπήρχαν επικίνδυνα συστατικά στον ψεκαστήρα», δήλωσε ο Καρνάβιαν. «Δεν γνώριζε ότι ήτα μία απόπειρα δολοφονίας από φερόμενους ξένους πράκτορες», συνέχισε.

Από την πλευρά της η οικογένεια της Siti δήλωσε ότι έχει σοκαριστεί από την είδηση, περιγράφοντας τη γυναίκα ως μία μητέρα που προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα και είχε ταξιδέψει στην Μαλαισία για δουλειά. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνελήφθη και ο 26χρονος Μαλαισιανός σύντροφος της Siti, ενώ η αστυνομία αναζητά και άλλους υπόπτους.

Από την άλλη, αναφορικά με την πρώτη γυναίκα που συνελήφθη, εκείνη που φορούσε μία μπλούζα που έγραφε πάνω της LOL και είχε στην κατοχή της ένα βιετναμέζικο διαβατήριο, διαπιστώθηκε ότι τις μέρες πριν την επίθεση έμενε σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο. Μιλώντας στο Reuters υπάλληλος του ξενοδοχείου τόνισε ότι είχε μαζί της χρήματα. Η εν λόγω γυναίκα άλλαξε δύο φορές τη διαμονή της με τους υπαλλήλους του δεύτερου ξενοδοχείου να τονίζουν ότι είχε ζητήσει ένα ψαλίδι το βράδυ πριν την επίθεση. Την επόμενη μέρα, βρέθηκαν στο πάτωμα του δωματίου της κομμένα μαλλιά. Μετά την επίθεση έκλεισε δωμάτιο σε άλλο ξενοδοχείο και οι κινήσεις από εκείνη τη στιγμή μέχρι τη σύλληψή της είναι άγνωστες.

Απίστευτο: Υποπτη για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ πίστευε ότι έπαιρνε μέρος σε φάρσα | iefimerida.gr 0

Συνελήφθη Βορειοκορεάτης σε σχέση με τον φόνο του Κιμ Γιόνγκ Ναμ

Στο μεταξύ, η αστυνομία της Μαλαισίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν Βορειοκορεάτη σε σχέση με τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο συλληφθείς ανακοινώθηκε που ονομάζεται Ρι Γιόνγκ Τσολ και έχει γεννηθεί το 1970. Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην πολιτεία Σελανγκόρ, αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πρόκειται για τον τέταρτο ύποπτο που συλλαμβάνεται στο πλαίσιο των ερευνών για τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ τη Δευτέρα στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κιμ γινγκ ναμ Σύλληψη φάρσα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ