Εκατοντάδες πρόσφυγες έκαναν έφοδο σε ισπανικό θύλακο στη βόρεια Αφρική [βίντεο] - iefimerida.gr

Εκατοντάδες πρόσφυγες έκαναν έφοδο σε ισπανικό θύλακο στη βόρεια Αφρική [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP/αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσφυγες κυρίως απ’ την Αφρική επιχειρούν συχνά πυκνά να περάσουν το ύψους έξι μέτρων αγκαθωτό συρματόπλεγμα που χωρίζει τον ισπανικό θύλακο Θέουτα από το Μαρόκο.

Κάπου 400 τα κατάφεραν το πρωί, όπως ανακοίνωσαν διασώστες μέσω Twitter. Η ισπανική αστυνομία κάνει λόγο για «εκατοντάδες πρόσφυγες», και αρκετούς τραυματίες.

Οι δύο ισπανικοί θύλακοι της Θέουτα και της Μελίλα στις μεσογειακές ακτές του Μαρόκου είναι τα μοναδικά εδάφη στη Μαύρη Ήπειρο με εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα. Και στη γύρω περιοχή συγκεντρώνονται δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής ελπίζοντας να βρουν την ευκαιρία να περάσουν στην Ε.Ε. Από τις αρχές του 2015, ωστοσο, έρχονται ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία, σύμφωνα με στοιχεία της μαροκινής κυβέρνησης.

Εκατοντάδες πρόσφυγες έκαναν έφοδο σε ισπανικό θύλακο στη βόρεια Αφρική [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Οι ισπανικές αρχές έχουν ορθώσει δύο σειρές συρματοπλέγματα ύψους 6 μέτρων το καθένα, ενώ στο ενδιάμεσο έχουν τοποθετήσει συρματόσχοινα ως πρόσθετο εμπόδιο σ’ όσους θέλουν να περάσουν μέσα στους θυλάκους. Οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. να ασκήσουν πίεση στη Μαδρίτη, ώστε οι πρόσφυγες να μπορούν να καταθέτουν αίτηση για τη χορήγηση ασύλου. Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης πέρυσι έφθασαν στην Ισπανία 18.000 πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ισπανία Μαρόκο ΘΕΟΥΤΑ Μελίλα πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ