Ζουμερές μπριζόλες στο γκριλ, με λαχανικά - iefimerida.gr

Ζουμερές μπριζόλες στο γκριλ, με λαχανικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι τόσο φοβερή ιδέα που θα την εντάξετε αμέσως στις μαγειρικές σας συνήθειες: ζουμερή μπριζόλα με φρέσκα λαχανικά, όλα μαζί σε ένα ταψάκι.


Υλικά

  • 1 ή 2 ή 3 μπριζόλες με κάποιο πάχος (ζητήστε κόντρα φιλέτο)
  • 1/2 κιλό πατάτες baby
  • 1/2 κιλό μπρόκολο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5-10 ντοματίνια
  • 1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
Ζουμερές μπριζόλες στο γκριλ, με λαχανικά | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε το φούρνο στο γκριλ, δυνατή φωτιά
  • Σε μια κατσαρόλα βράστε τις πατάτες με τη φλούδα για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό
  • Σε ένα ταψάκι φούρνου ρίξτε ελαιόλαδο και αλείψτε καλά ως τις γωνίες
  • Πλύντε το μπρόκολο και καθαρίστε τα χοντρά κοτσάνια, κρατήστε τα μπουκέτα
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο κρέας, τοποθετήστε το στο ταψάκι
  • Συμπληρώστε ολόγυρα τα λαχανικά, το σκόρδο ολόκληρο, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι παντού
  • Ψήστε το φαγητό για 5 -7 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίστε τις μπριζόλες
  • Ο χρόνος εξαρτάται από πόσο ψημένες προτιμούμε τις μπριζόλες -Καλύτερα να μη καούν
  • Αποτέλεσμα; Ζουμερές μπριζόλες, μπρόκολο al dente, πατάτες λουκούμι!
Ζουμερές μπριζόλες στο γκριλ, με λαχανικά | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ