Είναι τόσο φοβερή ιδέα που θα την εντάξετε αμέσως στις μαγειρικές σας συνήθειες: ζουμερή μπριζόλα με φρέσκα λαχανικά, όλα μαζί σε ένα ταψάκι.
Υλικά
- 1 ή 2 ή 3 μπριζόλες με κάποιο πάχος (ζητήστε κόντρα φιλέτο)
- 1/2 κιλό πατάτες baby
- 1/2 κιλό μπρόκολο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 5-10 ντοματίνια
- 1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε το φούρνο στο γκριλ, δυνατή φωτιά
- Σε μια κατσαρόλα βράστε τις πατάτες με τη φλούδα για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό
- Σε ένα ταψάκι φούρνου ρίξτε ελαιόλαδο και αλείψτε καλά ως τις γωνίες
- Πλύντε το μπρόκολο και καθαρίστε τα χοντρά κοτσάνια, κρατήστε τα μπουκέτα
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο κρέας, τοποθετήστε το στο ταψάκι
- Συμπληρώστε ολόγυρα τα λαχανικά, το σκόρδο ολόκληρο, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι παντού
- Ψήστε το φαγητό για 5 -7 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίστε τις μπριζόλες
- Ο χρόνος εξαρτάται από πόσο ψημένες προτιμούμε τις μπριζόλες -Καλύτερα να μη καούν
- Αποτέλεσμα; Ζουμερές μπριζόλες, μπρόκολο al dente, πατάτες λουκούμι!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο