Πορεία στο Μαξίμου πραγματοποιούν οι «εργολαβικοί» εργαζόμενοι στα νοσοκομεία - iefimerida.gr

Πορεία στο Μαξίμου πραγματοποιούν οι «εργολαβικοί» εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (16/2) οι «εργολαβικοί» εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας τη διασφάλιση της δουλειάς τους μέσω συμβάσεων εργασίας αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

«Με βάση το Ν. 4430/2016 άρθρο 63 ξεκίνησαν τα Νοσοκομεία τους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού με Συμβάσεις Εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης με συγκεκριμένη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος.Στα προσόντα διορισμού είναι και η ελληνική ιθαγένεια. Με τα προσόντα που προβλέπονται οι περισσότεροι από τους μισούς εργολαβικούς εργαζόμενους, θα χάσουν τη δουλειά τους. Οι υπουργοί Υγείας είχαν δεσμευθεί για την διασφάλιση της δουλειάς των εργολαβικών εργαζόμενων. Άλλο ένα ψέμα. Σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί πολλών μηνών είτε από τα Νοσοκομεία (Συμβάσεις Έργου) είτε από τους εργολάβους (εργολαβικοί εργαζόμενοι)».

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων επισημαίνουν πως «δεν θα τους επιτρέψουμε να μας πετάξουν στο δρόμο» και σκοπεύουν να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ