Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο -25 παραβιάσεις από οπλισμένα μαχητικά - iefimerida.gr

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο -25 παραβιάσεις από οπλισμένα μαχητικά

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει τέλος το μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκική πλευρά στο Αιγαίο καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώθηκαν πολλαπλές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, δύο σχηματισμοί, αποτελούμενοι από δύο αεροσκάφη αμφότεροι, αλλά και τρία μεμονωμένα CN-235, προχώρησαν σε επτά παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε 25 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Εκ των παραβιάσεων, μία ήταν και η υπέρπτηση στην οποία προέβη ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 στις 13:17 πάνω από το Φαρμακονήσι στα 26.000 πόδια.

Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες που ακολουθεί η Πολεμική Αεροπορία ενώ να σημειωθεί, τέλος, ότι στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιούσε επίσκεψη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ