Έρχονται περικοπές σε επικουρικές και 13ο - 14ο μισθό - iefimerida.gr

Έρχονται περικοπές σε επικουρικές και 13ο - 14ο μισθό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση γνωριμίας είχε στο Μαξίμου ο Λουκάς Παπαδήμος με τους δημοσιογράφους στους οποίους ευχήθηκε καλή χρονιά, αλλά τους προϊδέασε πως το 2012 θα είναι μια δύσκολη χρονιά.
Ο πρωθυπουργός τόνισε όμως πως «Άμα εργαστούμε όλοι μαζί συστηματικά με συνέπεια και αποφασιστικότητα μπορούμε φέτος να βάλουμε τις βάσεις για την έξοδο από την κρίση» ενώ πρόσθεσε πως «η σωστή, πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για να αντιμετωπίσουμε αυτά που έχουμε μπροστά μας»
Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και τόνισε ότι υπάρχουν τρεις συγκεκριμένοι στόχοι:

  • Να εκπληρώσουμε όλες τις δεσμεύσεις από το ισχύον οικονομικό πρόγραμμα
  • Να διαμορφώσουμε ένα νέο αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την τρόικα για δημοσιονομική εξυγίανση
  • Να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία με βασικά στοιχεία την εθελούσια συμμετοχή ιδιωτών, το γνωστό PSI

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν να κάνουν με τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά και την ολοκλήρωση του PSI. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η εξυγίανση και θέτονται οι βάσεις για ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών αλλαγών. Επίσης ανέφεραν όσον αφορά το ΕΣΠA ότι επετεύχθη ο μνημονιακός στόχος για το τρέχον έτος κατά 99%.

Ο κ. Παπαδήμος εκτιμά ότι πρέπει να γίνει προσαρμογή στις επικουρικές συντάξεις καθώς τα επικουρικά ταμεία έχουν ήδη υψηλά ελλείμματα και ακόμη και αυτά που εχουν μικρά σήμερα, θα αυξηθούν στο μέλλον, αφού θα χειροτερέψει η σχέση εργοδότη-εργαζόμενου. Εκτιμά δε ότι το κράτος δεν μπορεί να κλείνει τρύπες ενώ θεωρεί ότι τα κόμματα έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν την κυβέρνηση επί τη βάση των προγραμματικών δεσεμύσεω

Όσον αφορά την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι όλα τα μέτρα περί εργασίας είναι για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση θέσεων εργασίας. Οι ευρωπαίοι εταίροι και διεθνείς οργανισμοί έχουν θέσει προς συζήτηση στους κοινωνικούς εταίρους στην Ελλάδα μέτρα που αφορούν το κόστος εργασίας και την επανεξέταση του κατώτατου μισθού, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, προσθέτωντας ότι έχουν τεθεί επί τάπητος και κανονιστικές ρυθμίσεις για μισθούς και δημόσιες επιχειρήσεις. Ο Λουκάς Παπαδήμος εκτιμά ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι αύξησης ανταγωνιστικότητας αλλά και το κόστος δεν μπορεί να αγνοηθεί.

ο πρωθυπουργός είχε πολύ καλή και εκτενή συζήτηση με Σαμαρά-Καρατζαφέρη ενώ μετά την συνάντηση του με τον ΓΑΠ αναμένεται να ληφθούν ορισμένες αποφάσεις ίσως να γίνει και συμβούλιο αρχηγών. Όσον αφορά τις εκλογές αυτές θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης. Για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι όταν έχεις πολιτική περιστολής δαπανών μπορεί να μειωθούν και οι θέσεις εργασίας. Εκτιμά δε ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση όσον αφορά την στήριξη των κομμάτων στην κυβέρνηση.Όταν ρωτήθηκε απο το iefimerida.gr αν το μετάνιωσε που έγινε πρωθυπουργός, η απάντηση του ήταν: «Ρωτήστε καλύτερα την γυναίκα μου!»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ