Ιταλία: Το διαζύγιο θα πρέπει να βγαίνει σε βάρος εκείνου που απάτησε πρώτος - iefimerida.gr

Ιταλία: Το διαζύγιο θα πρέπει να βγαίνει σε βάρος εκείνου που απάτησε πρώτος

Φωτογραφία: AP/ Andrew Medichini
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε ότι το διαζύγιο θα πρέπει να βγαίνει σε βάρος του μέλους του ζευγαριού που απατά πρώτο.

Αυτό προέκυψε μετά από τη δικαστική διαμάχη ζευγαριού για το ποιος θα καλύψει τα δικαστικά έξοδα και ποιος θα καταβάλει διατροφή. Η σύζυγος είχε ανακαλύψει την απιστία του ανδρός της και είχε αποφασίσει, αμέσως μετά, να προσφύγει στην δικαιοσύνη, με αίτημα το διαζύγιο. Στο μεταξύ, όμως, είχε απατήσει και η ίδια τον άνδρα της, ενώ εκείνος είχε φύγει από το σπίτι και ήταν σε διάσταση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε τώρα ότι η αρχική και μοναδική ευθύνη για την διάλυση του γάμου είναι του συζύγου, ο οποίος, πρώτος, και χωρίς αρνητικά προηγούμενα, τάραξε τον βίο, την εμπιστοσύνη και την όλη ηρεμία του ζευγαριού.

Κάτι που σημαίνει ουσιαστικά ότι η μεταγενέστερη απιστία της συζύγου του μπορεί να ερμηνευθεί ως «αντίποινα» και ως πράξη η οποία, όμως, δεν είναι καταδικαστέα, διότι αποτελεί αποκλειστικά και μόνο μια αντίδραση.

Ετσι, τα δικαστικά έξοδα θα βαρύνουν τον άπιστο σύζυγο, ο οποίος δεν θα μπορεί να προβάλει καμία οικονομική απαίτηση, έστω και αν η πρώην γυναίκα του διέθετε μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαζύγιο απιστία Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ