Μπακογιάννη: «Να ανοίξουν οι λογαριασμοί πολιτικών στην Ελβετία» - iefimerida.gr

Μπακογιάννη: «Να ανοίξουν οι λογαριασμοί πολιτικών στην Ελβετία»

Ντόρα Μπακογιάννη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δημοσίευση και την ανάρτηση στο διαδίκτυο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» όλων των βουλευτών, της πρώτης χρονιάς εκλογής τους, καθώς και την εξουσιοδότηση του κοινοβουλίου να ερευνήσει και να ανοίξει πιθανούς λογαριασμούς πολιτικών προσώπων στην Ελβετία

, ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.Στην εν λόγω επιστολή η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τονίζει ότι δεν θεωρεί ατιμωτικό να γίνει ο σχετικός έλεγχος «γιατί το πιο ατιμωτικό είναι η άποψη που κυριαρχεί ότι όλοι κάτι έχουν να κρύψουν».

Επίσης υπενθυμίζει ότι από τα μέσα της δεκαετίας του '90 έχει δώσει σχετική εξουσιοδότηση για να ανοίξουν οι προσωπικοί της τραπεζικοί λογαριασμοί οπουδήποτε.

Επιπλέον επαναλαμβάνει την πρότασή της να συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου τώρα ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική ώστε να καταστεί δυνατή η γρήγορη αναθεώρηση του συντάγματος και να προχωρήσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως :

- η αναβάθμιση του ρόλου του κοινοβουλίου και του βουλευτή

- η μείωση των βουλευτών από 300 σε 200

- η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και

- η κατάργηση των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία θεωρεί ότι για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που βρίσκεται η Ελλάδα χρειάζεται επανάσταση νοοτροπίας και να εκσυγχρονίσουμε πολιτικά τη χώρα αλλάζοντας το σημερινό πολιτικό και κομματικό σύστημα», καταλήγει στην επιστολή της η Ντόρα Μπακογιάννη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ