Σας προτείνω την αυθεντική μους, την γαλλική συνταγή, που είναι αδύνατο να μη σας πετύχει.
Υλικά για 6 άτομα
- 160 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 4 αυγά
- 1/2 κουταλιά βούτυρο
- 1 βανίλια
- Ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώστε το βούτυρο με την σοκολάτα
- Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια
- Βγάλτε την σοκολάτα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα έναν έναν τους κρόκους
- Ανακατέψτε απαλά, ρίξτε τη βανίλια
- Χτυπήστε τα ασπράδια πολύ σφιχτή μαρέγκα
- Προσθέστε λίγη λίγη τη μαρέγκα στην σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά
- Μοιράστε τη μους σε ατομικά ποτήρια και βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες
- Ρίξτε το ξύσμα σοκολάτας την ώρα που σερβίρετε -Μπορείτε ν αβάλετε φυστίκι, καρύδα κλπ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο