Αγώνας δρόμου για τη διάσωση 100 μαυροδέλφινων στη Νέα Ζηλανδία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Αγώνας δρόμου για τη διάσωση 100 μαυροδέλφινων στη Νέα Ζηλανδία [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εθελοντές δίνουν αγώνα δρόμου στη Νέα Ζηλανδία για να σώσουν δεκάδες μαυροδέλφινα που εξόκειλαν στο Farewell Split του Νότιου Νησιού.

Ήδη περισσότερα από 300 πέθαναν στη διάρκεια της νύχτας.

Αγώνας δρόμου για τη διάσωση 100 μαυροδέλφινων στη Νέα Ζηλανδία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Εκατοντάδες ντόπιοι και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να σώσουν όσα απ’ τα κήτη επέζησαν. Οι διασώστες δεν σταμάτησαν να τους ρίχνουν νερό και να τα σκεπάζουν για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους.

Ειδικοί μεταφέρθηκαν στο σημείο για να βοηθήσουν ενώ τα τοπικά δίκτυα μετέδιδαν ζωντανά όλη την προσπάθεια.

Οι επιστήμονες αγνοούν τι ανάγκασε τα μαυροδέλφινα να εξοκείλουν. Αλλά αυτό συμβαίνει μερικές φορές όταν τα κητώδη είναι άρρωστα, τραυματισμένα, γερασμένα ή χάνουν τον προσανατολισμό τους ιδιαίτερα σε ρηχά λασπώδη νερά. Ενίοτε όταν εξοκείλει ένα κήτος, εκπέμπει σήμα κινδύνου που προσελκύει άλλα μέλη του κοπαδιού του, τα οποία με τη σειρά τους εξοκείλουν με την άμπωτη.

Αγώνας δρόμου για τη διάσωση 100 μαυροδέλφινων στη Νέα Ζηλανδία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ο Ντάρεν Γκρόβερ, επικεφαλής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Project Jonah, η οποία ηγείται της προσπάθειας διάσωσης, είπε πως εξόκειλαν συνολικά 416 μαυροδέλφινα, αριθμός που σοκάρει ακόμα και σε μια χώρα όπου καταγράφονται τα περισσότερα τέτοια περιστατικά στον κόσμο.

Πολλά απ’ αυτά τα περιστατικά καταγράφονται στο Farewell Spit, καθώς τα ρηχά νερά τους φαίνεται ότι προκαλούν σύγχυση και απώλεια προσανατολισμού στα κήτη, όπως εκτιμούν ειδικοί.

Τον Φεβρουάριο του 2015 περίπου 200 φάλαινες εξόκειλαν στην ίδια περιοχή, εκ των οποίων τελικά πέθαναν τουλάχιστον οι μισές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NEA ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΜΑΥΡΟΔΕΛΦΙΝΑ FAREWLL SPLIT
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ