Εγκάρδια συνομιλία Τραμπ με τον Κινέζο πρόεδρο -Συμφώνησε στην πολιτική της «μίας Κίνας» - iefimerida.gr

Εγκάρδια συνομιλία Τραμπ με τον Κινέζο πρόεδρο -Συμφώνησε στην πολιτική της «μίας Κίνας»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ συνομίλησε τηλεφωνικά χθες το βράδυ (ώρα Ουάσινγκτον) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στον Κινέζο ομόλογό του, έπειτα από αίτημα του δεύτερου, ότι η κυβέρνησή του θα σεβαστεί την πολιτική της «μιας Κίνα», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times» που επικαλείται δύο ανθρώπους που έχουν γνώση για την τηλεφωνική αυτή συνομιλία.

Ο Τραμπ ανέλαβε επίσημα τα προεδρικά του καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητο ν' ακολουθήσουν την πολιτική της «μιας Κίνας».

Η πολιτική αυτή, της «μιας Κίνας», σε πρακτικό διπλωματικό επίπεδο σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει την επίσημη διπλωματική θέση του Πεκίνου, σύμφωνα με την οποία, η Κίνα έχει κυριαρχικά δικαιώματα έναντι της αυτοδιοικούμενης Ταϊβάν.

Στη διάρκεια του εγκάρδιου τηλεφωνήματος, οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν προσκλήσεις, προκειμένου να συναντηθούν προσωπικά, μέσω επίσημων επισκέψεων εκατέρωθεν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Διπλωματικές αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ και την Κίνα θα έχουν συνομιλίες και διαπραγματεύσεις σε αρκετά θέματα αμοιβαίου διμερούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Σι Τζινπίνγκ μια κινα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ