Πού εξαφανίστηκε η Μελάνια Τραμπ; Ακριβοθώρητη σαν τη Ραπουνζέλ - iefimerida.gr

Πού εξαφανίστηκε η Μελάνια Τραμπ; Ακριβοθώρητη σαν τη Ραπουνζέλ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oι στόχοι του είναι ξεκάθαροι, οι δικοί της όχι. Εκείνος είναι «πανταχού παρών», εκείνη σχεδόν «αόρατη».

Από τις 20 Ιανουαρίου που ο άντρας της έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, η Πρώτη Κυρία έχει εξαφανιστεί απ’ το προσκήνιο. Κι ουδείς γνωρίζει επακριβώς τι έχει κάνει έκτοτε, πώς περνά το χρόνο της, με τι ασχολείται...

Ψηλά, στον «χρυσελεφάντινο» πύργο της, τον φημισμένο ουρανοξύστη Trump Tower στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν, η Μελάνια το παίζει Ραπουνζέλ, όπως γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης: κι «ίσως απολαμβάνει για πρώτη φορά πραγματική ησυχία στη χρυσή αετοφωλιά της χωρίς το ενοχλητικό φως απ’ τα κινητά τηλέφωνα του Ντόναλντ, τις μεταμεσονύχτιες ώρες που βάζει φωτιά στον κόσμο με τα tweets του.»

Σπάνια βλέπει κανείς τη Μελάνια στο πλευρό του συζύγου της: την τελευταία φορά (στις 4 Φεβρουαρίου) ήταν στο Mar-a-Lago της Φλόριντα. Σιωπηλή κι εκεί, όπως παντού, αλλά πάντα εκτυφλωτική...

Πού εξαφανίστηκε η Μελάνια Τραμπ; Ακριβοθώρητη σαν τη Ραπουνζέλ | iefimerida.gr 0

Απ’ την ορκωμοσία του άνδρα της έχει σιγήσει ακόμη κι ο επίσημος λογαριασμός της Πρώτης κυρίας στο Τwitter

I am deeply honored to serve this wonderful country as First Lady! pic.twitter.com/tRTRVkDG6z

Η μήνυση κατά της Daily Mail

Την προσοχή των ΜΜΕ τράβηξε πάντως η μήνυση που κατέθεσε προ ημερών η Μέλανια κατά της εταιρείας που εκδίδει την Daily Mail. Η βρετανική εφημερίδα είχε γράψει πως η Μελάνια εργαζόταν ως «συνοδός κυρίων» τη δεκαετία του ’90, όταν και έκανε καριέρα ως μοντέλο. Και μολονότι η Daily Mail ανακάλεσε το άρθρο, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ επιμένει να διεκδικεί αποζημίωση ύψους τουλάχιστον 150 εκατομμυρίων δολαρίων για τη ζημιά που προκάλεσε το δημοσίευμα στη φήμη της και την επαγγελματική της καριέρα, «ως μια απ’ τις πιο φωτογραφημένες γυναίκες στον πλανήτη», όπως ανέφερε στην αγωγή της.

Λίγο αργότερα επιχείρησε με μια δήλωσή της να διασκεδάσει την ευρέως διαδομένη εντύπωση ότι πίσω απ’ την κίνησή της αυτή κρύβεται η απληστία ενός 46χρονου πρώην μοντέλου κι η κραυγαλέα προσπάθεια να εξαργυρώσει τη φήμη της με πολιτικά οφίκια: «Τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει. Κι ο οποιοσδήποτε περί του αντιθέτου ισχυρισμός είναι απλώς μια παρερμηνεία των προθέσεών της», είπαν οι δικηγόροι της.

Τα σχέδια της Μελάνια

Υπάρχει, ωστόσο, πολύς χώρος για ερμηνείες, παρερμηνείες και εικοτολογίες αναφορικά με το ρόλο της Μέλανια.

Πού εξαφανίστηκε η Μελάνια Τραμπ; Ακριβοθώρητη σαν τη Ραπουνζέλ | iefimerida.gr 1

Στην προεκλογική εκστρατεία ήταν πολύ συγκρατημένη. Κάποια στιγμή είπε μόνον ότι ως Πρώτη Κυρία θα ήθελε να κάνει εκστρατεία κατά του κυβερνο-bullying.

Είναι αυτό που θεωρούν πολλοί ότι κάνει ο άντρας της μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αν και η ίδια είχε μάλλον κατά νου της τη νεολαία. Έκτοτε, πάντως, δεν επανήλθε στο θέμα.

Και το ερχόμενο καλοκαίρι σκοπεύει, όπως έχει πει, να μετακομίσει στην Ουάσιγκτον, όταν θα έχει τελειώσει ο 11χρονος γιος της Μπάρον τη σχολική χρονιά στη Νέα Υόρκη.

Κι εκεί που οι προηγούμενες Πρώτες Κυρίες προσλάμβαναν ευθύς εξ’ αρχής βοηθούς και παραβοηθούς, ένα ολόκληρο προσωπικό, για να στελεχώσει την ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου, η Μελάνια έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής μόνον την πρόσληψη της Λίντσεϊ Ρέυνολντς ως προσωπάρχη - μια παλιά καραβάνα απ’ την εποχή του Τζορτζ Μπους του νεώτερου.

Αναφερόμενη στους βραδείς ρυθμούς συγκρότησης της ομάδας των συνεργατών της η Μελάνια είπε ότι «χρειάζεται χρόνος για να συγκεντρώσει τα μέλη μιας επαγγελματικής, πολύ έμπειρης ομάδας», επισημαίνοντας, πάντως, ότι πρόκειται για μια πολύ «αναζωογονητική και δυναμική εμπειρία».

Αλλά τα κενά στην ομάδα συνεργατών της παραμένουν. Και πολλά αμερικανικά ΜΜΕ διερωτώνται ποιος θα διοργανώσει ενόψει του Πάσχα το „Easter Egg Roll“ (το γνωστό παιχνίδι του κυλίσματος των αυγών) στην αυλή του Λευκού Οίκου κι άλλες τέτοιες.. σημαντικές παραδοσιακές εκδηλώσεις, που αναλαμβάνουν συνήθως οι Πρώτες Κυρίες.

«Ουδέποτε απ’ την εποχή της Άμπιγκεηλ Άνταμς απέφυγε μια Πρώτη Κυρία να ζήσει απ’ την πρώτη μέρα στο Λευκό Οίκο, εφόσον ήταν υγιής», σχολιάζει η Κέητ Άντερσον Μπράουερ. Η διαπιστευμένη στο Λευκό Οίκο δημοσιογράφος έχει γράψει ένα βιβλίο για τη λάμψη και την εξουσία των First Ladies κι αναπολεί μελαγχολικά τις εποχές της Έλινορ Ρούζβελτ και της Μπέτι Φορντ.

Η ακριβοθώρητη Πρώτη Κυρία

12 ολόκληρες μέρες εξαφανίστηκε απ’ το προσκήνιο η Μελάνια μετά την εντυπωσιακή της εμφάνιση με το Jackie-Kennedy-Look στην ορκωμοσία της 20ης Ιανουαρίου, πράγμα που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά...

Πού εξαφανίστηκε η Μελάνια Τραμπ; Ακριβοθώρητη σαν τη Ραπουνζέλ | iefimerida.gr 2
Πού εξαφανίστηκε η Μελάνια Τραμπ; Ακριβοθώρητη σαν τη Ραπουνζέλ | iefimerida.gr 3

Κι όταν ο Τραμπ διέσχισε τον κήπο του Λευκού Οίκου για να ανέβει στο ελικόπτερο που θα τον μετέφερε σε εκδήλωση για έναν πεσόντα στρατιώτη , στο πλευρό του είχε την κόρη του Ιβάνκα, όχι τη Μελάνια.

Πού εξαφανίστηκε η Μελάνια Τραμπ; Ακριβοθώρητη σαν τη Ραπουνζέλ | iefimerida.gr 4

Για πολλούς η Ιβάνκα είναι η «πραγματική» Πρώτη Κυρία, αλλά η 35χρονη έχει ήδη αρκετά στο κεφάλι της με τη μετακόμιση της φαμίλιας της στην πρωτεύουσα και τη δημοσιότητα γύρω απ’ τα προϊόντα που λανσάρει με την ετικέτα της.

Επιφανείς αρθρογράφοι σχολιάζουν ότι κάποια απ’ τα βέλη που εκτοξεύονται κατά της απουσίας της Μελάνια απ’ το προσκήνιο έχουν βγει απ’ τη φαρέτρα του μισογυνισμού.

Άλλοι πάλι βρίσκουν αναζωογονητική τη συμπεριφορά της. Η Τραμπ σπάει την παράδοση που θέλει κάθε Πρώτη Κυρία να προσπαθεί απ’ την πρώτη στιγμή να μπει στο πετσί ενός προδιαγεγραμμένου ρόλου, γράφει το Slate. Γιατί θα πρέπει να τριγυρνά διαρκώς τακτοποιώντας τις ανθοδέσμες στα βάζα, να επιβλέπει τις ξεναγήσεις στο Λευκό Οίκο και να στολίζεται για γκαλά;

Το Slate, πάντως, δεν παραλείπει να επισημάνει και το τεράστιο κόστος που σημαίνει για τον Αμερικανό φορολογούμενο η χωριστή διαβίωση του προεδρικού ζεύγους καθώς η Secret Service αναγκάστηκε να αποσπάσει ολόκληρη ομάδα στη Νέα Υόρκη για την προστασία της τρίτης συζύγου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ορισμένα περιοδικά όπως το Newsweek σιγοψιθυρίζουν πάντως ότι πέραν της επίσημης εκδοχής υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που ο Ντόναλντ κι η Μελάνια ζουν χωριστά. Κι ότι η απόσταση που τους χωρίζει δεν είναι μόνον γεωγραφική...

Πού εξαφανίστηκε η Μελάνια Τραμπ; Ακριβοθώρητη σαν τη Ραπουνζέλ | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ