Γερμανία: Εξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προτείνει ο επικεφαλής του FDP - iefimerida.gr

Γερμανία: Εξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη προτείνει ο επικεφαλής του FDP

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και μετά να της δοθεί ελάφρυνση χρέους, δήλωσε σήμερα σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό ο επικεφαλής του γερμανικού κόμματος Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP).

Η Ελλάδα θα πρέπει, ωστόσο, να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο ηγέτης του FDP Κρίστιαν Λίντνερ στο Deutschlandfunk, προκειμένου να μπορεί να λαμβάνει επιδοτήσεις που θα διατεθούν για υποδομές ή τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται να έχει διαγραφή χρεών», δήλωσε ο Λίντνερ. «Τα χρέη της Ελλάδας μπορούν να διαγραφούν μόνο εκτός της ευρωζώνης, άρα μιλάμε για Grexit».

Ο Λίντνερ δήλωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν σκοπεύει να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, άρα η στρατηγική χρειάζεται να αλλάξει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ FDP grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ