Ο Σταύρος Θεοδωράκης για το μέλλον του Ποταμιού μετά τις αποχωρήσεις: Συνεχίζουμε - iefimerida.gr

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για το μέλλον του Ποταμιού μετά τις αποχωρήσεις: Συνεχίζουμε

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τοποθετήθηκε για το μέλλον του Ποταμιού, μετά και την αποχώρηση του βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος δηλώνοντας ανεξάρτητος.

Μιλώντας το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει να προσπαθεί ν' αλλάξει τη χώρα μαζί «με όσους μπορούν να αφήσουν τους κομματικούς τους μηχανισμούς».

Αφησε δε σαφείς αιχμές για τους πέντε βουλευτές που έχουν αποχωρήσει από το Ποτάμι λέγοντας ότι «είναι δειλοί, δεν θέλουν να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για την οποία τους ψήφισε ο κόσμος». "Δεν μας τρομάζουν οι αποχωρήσεις. Πιο πολύ θα μας τρόμαζε αν είχαμε γίνει ίδιοι με αυτούς που βρίσκουν στέγη όταν αποχωρούν", πρόσθεσε

Ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί αναφέροντας ότι ο ίδιος και όσοι είναι στο Ποτάμι "δεν μπήκαμε στην πολιτική για να πάμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή στη Νέα Δημοκρατία. Ο κόσμος ψήφισε Ποτάμι για να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα". Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Ποτάμι δεν θα αλλάξει πορεία "επειδή κάποιοι αναζητούν μια πιο σίγουρη πολιτική στέγη".

Οσοι φεύγουν είναι δειλοί

Ερωτώμενος για την αποχώρηση βουλευτών είπε: «Αυτοί που φεύγουν από το Ποτάμι είναι άνθρωποι δειλοί που δεν θέλουν να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη γι΄ αυτό που ο κόσμος τους ψήφισε. Τα πρόσωπα αυτά -που δεν είχαν μάλιστα και πολιτική ιστορία- ο κόσμος τα ψήφισε για τις αρχές του Ποταμιού και αυτές οι αρχές του Ποταμιού λένε ρήξη με το παλιό σύστημα και όχι ένταξη σε αυτό». Επισήμανε δε ότι «δεν υπήρχαν διαφωνίες για τις πολιτικές μας θέσεις, μόνο ο τρόμος μπροστά στην επερχόμενη κάλπη».

Γιατί δεν μπαίνω στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι τα προβλήματα της χώρας είναι λίγο μεγαλύτερα από το μπόι μας και ότι δεν μπορούμε να τα λύσουμε μόνοι μας. Στη συνέχεια ανέφερε: «Έχουμε προτείνει στις κεντρώες δυνάμεις, να βρούμε ένα τρόπο να συνεργαστούμε. Όχι καταπίνοντας ο ένας τον άλλον. Εμείς λέμε να βρεθούμε όλοι μαζί απέναντι στα προβλήματα της χώρας, αλλά όχι εντάσσοντας το ένα κόμμα μέσα στο άλλο». Στη συνέχεια επεσήμανε ότι πολλές φορές οι ενώσεις οδηγούν στο «κουκούλωμα» των προβλημάτων. «Εάν εμείς μπούμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα πρέπει να συνυπογράψουμε το κυβερνητικό τους παρελθόν και δεν θέλουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά για να καταλήξει λέγοντας: «Το να παραχωρήσουμε την ψήφο που πήραμε τον Σεπτέμβριο σε ένα άλλο κόμμα για να κερδίσουμε κάποιοι τις καρέκλες μας και τη συνέχιση του πολιτικού μας βίου, δεν θα το κάνουμε».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι θα ήταν καλύτερο η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι τρεις και όλες οι δυνάμεις του κέντρου να συνεργαστούν για τη λύση που θέλει η χώρα.

Στις εκλογές θα αποφασίσουν οι πολίτες αν μας θέλουν

Τέλος, ερωτώμενος σχετικά με τις προθέσεις του σε ότι αφορά την πολιτική του καριέρα ήταν κατηγορηματικός ότι η συνέχιση ή όχι της πολιτικής του δράσης θα αποφασιστεί από τους πολίτες στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας: «Αν ο κόσμος δεν μας θέλει, θα μας το πει στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και βεβαίως δεν θα επιμείνουμε να καθόμαστε στο σβέρκο του απλώς για να παίρνουμε κάποιες μικρές χρηματοδοτήσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ