Ανοίγει ο «χορός» των διαβουλεύσεων: Ο Κατρούγκαλος βλέπει την Τετάρτη Μοσκοβισί - iefimerida.gr

Ανοίγει ο «χορός» των διαβουλεύσεων: Ο Κατρούγκαλος βλέπει την Τετάρτη Μοσκοβισί

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στροφές ανεβάζουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο με στόχο να προλάβουν την 20η Φλεβάρη και τις επόμενες μέρες να βγει «λευκός καπνός» από τις διαπραγματεύσεις, την ώρα που το Ταμείο επιμένει σε προνομοθέτηση μέτρων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida το…χορό των επαφών ανοίγει αύριο το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος που θα έχει το μεσημέρι κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Επιπλέον, προγραμματίζεται για αύριο συνάντηση του και με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρ. Τίμερμανς.

Η βασική στόχευση της Αθήνας είναι να πιέσει στην κατεύθυνση ώστε να αρθούν οι παράλογες απαιτήσεις του Ταμείου για προνομοθέτηση μέτρων ύψους 4,2 δισ. ευρώ, ώστε να υπάρξει συμφωνία και μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Τέλος, τα επόμενα εικοσιτετράωρα τη σκυτάλη των διαβουλεύσεων θα αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πιτέλα: Απαράδεκτα τα αιτήματα του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα

Σήμερα ο κ.Κατρούγαλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα με την κατάσταση στην Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης τους.

«Αναγνωρίζουμε τις τεράστιες προσπάθειες και τις θυσίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Υπογραμμίζουμε την ανάγκη ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης μέσα στις επόμενες ημέρες με σεβασμό στα ευρωπαϊκά πρότυπα και το κεκτημένο», δήλωσε ο Τζιάνι Πιτέλα μετά τη συνάντηση. Συνεχίζοντας ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι πιστωτές της Ελλάδας και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να δεχτούν μια συμφωνία που θα βοηθήσει τη χώρα και θα τής διασφαλίσει σταθερότητα και προοπτικές».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι αντιπαραγωγικό και για την Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ σημείωσε πως «τα αιτήματα που προβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πρόσθετα μέτρα, τα οποία η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει εκ των προτέρων για τον προϋπολογισμό του 2019, είναι απαράδεκτα και θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να καταστρέψουν τις οικονομικές προοπτικές της».

Τέλος, ο Τζ. Πιτέλα τόνισε τη σημασία της εφαρμογής ριζικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης, ως προϋπόθεση για ένα νέο μοντέλο παραγωγικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ