Χατζηδάκης: Θα ζητάμε 4ο μνημόνιο και δεν θα μας δίνουν αν μείνουμε εραστές της ακινησίας - iefimerida.gr

Χατζηδάκης: Θα ζητάμε 4ο μνημόνιο και δεν θα μας δίνουν αν μείνουμε εραστές της ακινησίας

Φωτογραφία: intimenews.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη η χώρα να αλλάξει νοοτροπία και να αλλάξει πορεία επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης σε ειδική εκδήλωση της Βουλής για το χρέος παρουσία του καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα και του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

«Σε τόσο κρίσιμες στιγμές δεν γίνεται να είμαστε εραστές της αδράνειας. Αν τα πράγματα αφεθούν να εξελιχθούν χωρίς αλλαγή στο μίγμα της οικονομικής πολιτικής και χωρίς αλλαγή ταχυτήτων από την κυβέρνηση, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, είναι ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητάει ένα 4ο μνημόνιο, το οποίο μπορεί να μην της το δίνουν» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως «εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, προφανώς και είμαστε υπέρ κάθε θετικής ρύθμισης για το χρέος, είναι αυτονόητο αυτό. Όπως είμαστε και υπέρ των χαμηλότερων στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, παρ’ ότι η κυβέρνηση ήδη συμφώνησε, στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, για υψηλά πλεονάσματα σε μεσοπρόθεσμη βάση. Και αυτό δυσκολεύει τη ζωή της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά και της χώρας. Ωστόσο, αν δεν αλλάξουμε ριζικά νοοτροπία, ακόμα και η πιο δραστική ρύθμιση για το χρέος θα πάει χαμένη. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια αλλαγή πλεύσης. Μια στροφή στην υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία», τόνισε στην παρέμασή του ο Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα, ο κ.Χατζηδάκης επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να γίνει τώρα στροφή στην επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις, και να γυρίσουμε, όπως είπε την πλάτη στις ιδεοληψίες του κρατισμού οι οποίες μας κρατάνε πίσω εδώ και δεκαετίες και μας εμπόδισαν να προσαρμοστούμε στα νέα διεθνή οικονομικά δεδομένα.

«Ο μόνος τρόπος για να προσελκύσουμε επενδύσεις είναι να ξαναχτίσουμε αυτό που γκρεμίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια: Την εμπιστοσύνη. Να κατορθώσουμε, δηλαδή, να προκαλέσουμε μια ευχάριστη έκπληξη στις αγορές και τους επενδυτές, περνώντας το μήνυμα ότι αυτή η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και κάνει ένα εντυπωσιακό άνοιγμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Μόνο έτσι θα γίνουν επενδύσεις στον τόπο, μόνο έτσι θα ανοίξουν καινούριες δουλειές, μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί μεσομακροπρόθεσμα το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος και μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση στην οποία βρισκόμαστε πλέον αισίως 7 χρόνια.»

Δεν γίνεται να κρατάμε άλλο την Ελλάδα σε καθεστώς τεχνητής υποστήριξης παρακαλώντας για κάποιες μικρές βελτιώσεις υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και «ούτε μπορούμε να επαναλαμβάνουμε πρακτικές που, αποδεδειγμένα, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη χώρα μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τέλος, υποστήριξε πως «οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τον κερδίσουμε αφού έχουμε και τις ικανότητες και τα εφόδια για να τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή Κωστής Χατζηδάκης βιβλίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ