Η σπιτική ζύμη είναι τόσο εύκολη για τις αλμυρές αλλά και γλυκιές πίτες σας που πρέπει οπωσδήποτε να μάθετε να την κάνετε, για να απλοποιήσετε τη ζωή σας.
Γιατί από τη στιγμή που κάποιος διαθέτει τη ζύμη, μπορεί γρήγορα να κάνει μια τάρτα με ό,τι υπάρχει.
Η συνταγή δεν λαθεύει ποτέ. Δίνει αυτή την ελαφριά και βουτυρένια γεύση που απολαμβάνετε ότι τρώτε αλμυρές και γλυκιές τάρτες, υψηλής ποιότητας. Αν φτιάξετε περισσότερη ζύμη, τοποθετήστε την στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.
Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 125 γραμμάρια βούτυρο από το ψυγείο
- 1 κρόκο αυγού
- 1 ποτήρι δροσερό νερό
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίξτε ελάχιστο αλάτι
- Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και βάλτε το μέσα
- Δουλέψτε το βούτυρο να αναμειχθεί με το αλεύρι -Τρίψτε το στα χέρια απαλά, με υπομονή
- Προσθέστε τον κρόκο αυγού, ανακατέψτε να λιώσει το βούτυρο εντελώς
- Προσθέστε το νερό λίγο λίγο, όσο πάρει το αλεύρι, ανακατέψτε
- Μόλις γίνει ελαφριά συμπαγής η ζύμη, είναι έτοιμη!
Συμβουλές: Βάζουμε το βούτυρο κρύο γιατί μόνο έτσι η ζύμη γίνεται αέρινη και ελαφριά. Ποτέ μην το λυώσετε εκ των προτέρων
Τυλίξτε τη ζύμη με μια διαφάνεια και βάλτε την στο ψυγείο να ξεκουραστεί για λίγο
Κρύα, θα ανοίγει ευκολότερα -Φτιάξτε τάρτες με τα υλικά που διαθέτετε